izobraževanjeSlovenijaTurizemZdravje

Promocija produkta zdravje in dobro počutje

V letošnjem letu so v teku promocijske aktivnosti, s katerimi STO predstavlja Slovenijo skozi pet glavnih produktov slovenskega turizma. Promocija produkta zdravje in dobro počutje poteka v sodelovanju s Skupnostjo slovenskih naravnih zdravilišč.

Promocija produkta zdravje in dobro počutje

Produkt zdravje in dobro počutje ima močan vpliv na pozitivno podobo Slovenije kot turistične destinacije s konkurenčno ponudbo programov zdravja, preventive in dobrega počutja. STO v okviru promocijskih aktivnosti potencialne goste nagovarja s kreativnim konceptom »I feelSlovenia. MY WAY.« in tako nadaljuje z izpostavljanjem butičnih doživetij po meri posameznika s pomočjo vrhunskih kreativnih rešitev.

Produkt zdravje in dobro počutje je od meseca junija do konca novembra izpostavljen v okviru globalne digitalne kampanje 2021 in sicer v Nemčiji, Švici, Avstriji, Italiji, na Madžarskem, na Češkem, Slovaškem, Poljskem, v Belgiji, na Nizozemskem ter Ruski federaciji. Oglaševanje poteka na Google platformah, na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in VKontakte ter na spletnih portalih najvplivnejših medijev v posameznih državah. V sodelovanju s Skupnostjo slovenskih naravnih zdravilišč STO pripravlja oglase in privlačne članke v splošnih in specializiranih medijih za področje zdravja in dobrega počutja.

Na nemškem in švicarskem trgu je produkt zdravje in dobro počutje aktivno izpostavljen v okviru bogate palete raznovrstnih marketinških aktivnosti. V spomladanskem času je bila ponudba produkta predstavljena v digitalni izvedbi dogodka za poslovno javnost t.i. Feel Sloveni@ Buisness Date. V juniju in juliju je potekalo oglaševanje produkta zdravje in dobro počutje na nemški nacionalni televiziji ZDF. Švicarske potencialne goste so nagovarjali tudi oglasi na zunanjih površinah (bilboardi) v nemško in francosko govorečih mestih (Luzern, Zürich, Bern, Ženeva). Nemško splošno javnost so v juniju in juliju nagovarjali oglasi v okviru kampanje na radijski postaji Antenne Bayern z visokim dosegom v južnem delu Nemčije. V ostalih nemških zveznih deželah je potekala promocija produkta v večminutni reportaži na Klassik Radiu ter skoraj dvajset minutni oddaji preko Radio Tourism na več manjših lokalnih radio postajah po celotni Nemčiji. Produkt je izpostavljen tudi na različnih informativnih in rezervacijskih platformah kot so Berge&meer, Travelzoo in Secretescapes, ki prav tako beležijo visok doseg ciljanega segmenta. Z nagovorom preko PR sporočil, novičnikov in drugih sodelovanj z mediji je bilo objaviljenih nekaj odličnih člankov v revijah kot so npr. SZ Wohlfühlen in Abendzeitung. Poleg tega bodo v jesenskem času lansirane polurne oddaje o Sloveniji na več televizijskih postajah (NTV idr.) in spletnih televizijah (Amazon Prime, Apple TV idr.).  V poletnem času je STO gostila več novinarjev in jim v sodelovanju s partnerji slovenskega turizma predstavila produkt zdravje in dobro počutje, v septembru pa načrtuje specializirano potovanje različnih medijev tako z nemškega kot švicarskega trga. Na sejmu RDA Köln v juliju se je predstavilo več ponudnikov tovrstnega produkta, zato je bila kot osrednja tematika predstavitve izbran produkt zdravje in dobro počutje. STO sodeluje tudi s specializiranimi organizatorji potovanj (FTI, FIT Reisen idr.), kjer intenzivira komunikacijo v prid temu produktu. V jeseni je v načrtu organizacija specializiranega butičniega dogodka namenjenega poslovni javnosti, kjer bo izpostavljen produkt zdravje in dobro počutje.

Na avstrijskem trgu so bile kot plod uspešnega sodelovanja in vzdrževanja dobrih odnosov pripravljene redakcijske objave z vsebinami o zdravju in dobrem počutju v avstrijskih medijih Look! Wien live in Bundesländerinnen. Z izjemnimi kreativnimi rešitvami video predstavitev je bil produkt zdravje in dobro počutje predstavljen avstrijskim gostom z oglaševanjem na nacionalni televiziji ORF II v maju in juniju, na LED zaslonih v središču Dunaja pred Štefanovo cerkvijo in na dunajski podzemni železnici ter preko informacijskih zaslonov na tramvajih in avtobusih v mestih Dunaj, Graz in Celovec. V klasični obliki oglaševanja, v tiskanih medijih so Avstrijce oglasi navduševali nad ponudbo Slovenije v časopisih Lebensart, Reise Aktuell, Mein Sonntag, etc. V inovativnih oblikah promocije z webinarji in virtualnimi sejmi kot sta Feel Sloveni@ Business DateFerien Messe Online Reise Tag ter virtualni sejem Ferien Messe je STO v mesecu maju izvedla delavnice in srečanja, ki sicer potekajo v živo.

Aktivnosti na italijanskem trgu, namenjene promociji produkta zdravje in dobro počutje, so se vrstile od januarja naprej z več webinarji in on-line predstavitvami v sodelovanju s Skupnostjo slovenskih naravnih zdravilišč. V treh spletnih poslovnih dogodkih Feel Sloveni@ Business Date v februarju, aprilu in maju so italijanski turistični agenti in organizatorji potovanj spoznali letošnje novosti na področju produkta zdravje in dobro počutje. STO je izvedla tudi aktivnosti v živo in sicer v sklopu roadshowa v severni Italiji s predstavitvami italijanskim agentom v mestih Verona, Padova, Benetke in Trst. Najpomembnejša promocijska aktivnost letošnjega leta je bilo oglaševanje na državni televiziji in sicer v programih RAI1, RAI2, RAI3, CANALE5, RETE4, LA7 ter na SKY TV in DISCOVERY, za katerega je bil pripravljen 15 sekundni video na tematiko zdravja in dobrega počutja. Oglaševanje, ki je potekalo od 26. junija do 18. julija, je doseglo zelo visoko gledanost. Skupno je bilo predvajanih več kot 500 spotov, od tega 40% v “prime time” terminih in zelo pomembnih oddajah z odlično gledanostjo. Skupna predvidena gledanost oddaj, v katerih so predvajali videe pa presega 70 milijonov gledalcev.  
V maju in juniju je predstavništvo STO Milano pripravilo sporočilo za javnost namenjeno zdravju in dobremu počutju, temu pa je sledilo več objav v tiskanih in spletnih medijih. Oglaševanje v specializiranih tiskanih medijih poteka v revijah F, Grazia in v National Geographic Traveller. V septembru in oktobru bo potekalo tudi več promocijskih aktivnosti, kot sta sejma Sana Bologna in Rimini Wellness.

S promocijskimi aktivnostmi je bila STO prisotna tudi na francosko govorečih trgih z oglaševalsko kampanjo s tremi dvajset sekundnimi tematskimi videi na kanalih France 24 French World, TV5 Monde FBS in TV5 Monde Europe. Od 21. julija do 30. julija je bilo predvajanih 109 spotov, od tega 67 v jutranjih in večernih “prime time” terminih ter 42 ponovitev spotov v dnevnih terminih v oddajah z odlično gledanostjo.

Zdravje in dobro počutje je eden ključnih produktov slovenskega turizma, ki ga STO skupaj s Skupnostjo slovenski naravnih zdravilišč z raznovrstnimi promocijskimi aktivnostmi postavlja na zemljevid najbolj zanimivih in hkrati zdravju in dobremu počutju koristnih doživetij.

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/17140-promocija-produkta-zdravje-in-dobro-pocutje

 

Mogoče vam bo všeč