GospodarstvoizobraževanjeKulturapredsedovanje Svetu EU - SLO 2021Slovenija

Evropska sredstva povezujejo: fotografska razstava dobrih zgodb, ki povezujejo Slovenijo

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je skupaj z občinami pripravila fotografsko razstavo Evropska sredstva povezujejo. Razstava je že gostovala v številnih krajih po Sloveniji, med slovenskim predsedovanjem pa je na ogled v parku pred Kongresnim centrom Brdo.

Z razstavo želimo prikazati pomen evropskih sredstev za razvoj in povezovanje na različnih področjih. Ta sredstva nas namreč vsak dan in na vsakem koraku različno povezujejo: ko se peljemo po novih cestah, kolesarskih stezah, ko prečkamo most ali ko pustimo avto na P+R parkirišču in se s kolesom odpeljemo v službo. Evropska sredstva povezujejo otroke na urejenih igriščih, šolajočo se mladino pri številnih dejavnostih, starejše pri druženju z mladimi, zaposlene pri vsakodnevnem delu. Evropska sredstva nas povezujejo pri skrbi za okolje, ohranjanju narave, pridobivanju novih znanj in razvoju podjetniških zamisli.

Na fotografski razstavi je predstavljenih samo nekaj uspešnih zgodb iz vseh 12 razvojnih regij, ki jih v Sloveniji ustvarjamo z evropskimi sredstvi. Predlogov in zamisli, uresničenih v praksi, je seveda še veliko več. S pomočjo evropskih sredstev smo v Sloveniji v zadnjih letih uresničili na tisoče projektov podjetij, občin, nevladnih in drugih organizacij ter posameznikov. Z njimi smo v stiku vsak dan, pa naj gre za pitno vodo ali čiščenje odpadne vode, hitrejši zagon malih in srednjih podjetij, naložbe v trajnostno mobilnost ali boljšo rabo energije, skrb za ranljive skupine, starejše pa tudi mlade ali za boljše e-storitve za državljane.

Sofinancirani projekti dolgoročno učinkujejo na kakovost življenja prebivalk in prebivalcev  in niso časovno omejeni, ampak se s časom množijo. Z vsakim ustvarjenim delovnim mestom, vključitvijo posameznika v programe znanja, vsakim zgrajenim kilometrom ceste, kolesarske poti ali železnice, dostopom posameznega gospodinjstva do širokopasovnih povezav, kvadratnim metrom raziskovalne in izobraževalne infrastrukture, možnostjo boljše zdravstvene oskrbe in vsako spodbudo podjetjem ustvarjamo nove priložnosti za nadaljnji razvoj.

vir: https://slovenian-presidency.consilium.europa.eu/sl/novice/evropska-sredstva-povezujejo-fotografska-razstava-dobrih-zgodb-ki-povezujejo-slovenijo/?utm_source=dsms-auto&utm_medium=email&utm_campaign=Evropska+sredstva+povezujejo%3a+fotografska+razstava+dobrih+zgodb%2c+ki+povezujejo+Slovenijo

 

 

Mogoče vam bo všeč