Nekategorizirano

Prof. dr. Zmago Turk in mag. Tomaž Klojčnik: integrativna medicina, medicina prihodnosti

Integrativna medicina združuje komplementarno in šolsko medicino. Je v tej praksi, pri kateri lahko zdravnik in zdravilec neposredno sodelujeta ali pa sta celo zastopana v eni osebi, prihodnost zdravstva?
Integrativna medicina pomeni sodelovanje šolske oziroma ortodoksne medicine in komplementarne medicine, ki ji pogosto pravimo tudi alternativna medicina. Gre za združevanje terapij, znanj in spoznanj, ki se pogosto razlikujejo ali si celo nasprotujejo, nasprotja pa nemalokrat temeljijo na ideološkem razlikovanju med Zahodom in Vzhodom. 

V Združenju integrativne medicine, ki je začelo delovati novembra lani, na prvem slovenskem kongresu integrativne medicine, so prepričani, da je integrativna medicina medicina prihodnosti. Cilji združenja so pridobiti državne kompetence za verifikacijo posameznih dejavnosti komplementarne medicine, vzpostaviti strokoven nadzor nad tem področjem in oblikovati sistem podeljevanja zdravilskih licenc. Njihov namen je torej nadzirano in preverjeno uvajati prakse komplementarne medicine v slovenski zdravstveni sistem.

O Integrativni medicini, o mednarodnem kongresu integrativne medicine, o dodiplomskem, migistrskem in doktorskem študiju integrativne medicine v oddaji Sreda v sredo s prof.dr. Zmagom Turkom in mag. Tomažem Klojčnikom iz AME – ESM Maribor.

Mogoče vam bo všeč