Nekategorizirano

Primož Jelševar SLS: Stranka Levica naj se ogradi od izjav nekaterih svojih liderjev

Tudi Slovenska ljudska stranka se je s sporočilom za javnost odzvala na zadnja dogajanja, ki so jih sprožili javni nastopi in izjave liderjev stranje Levica, v katerih so celo napovedovali nacionalizacijo zasebnega premoženja, enormni dvig davkov in kriminalizirali slovenske podjetnike ter jih blatili z utajevalci davkov.

Sporočilo, ki ga je podpisal Primož Jelševar, v.d. predsednik SLS in podjetnik, objavljamo v celoti.

V zadnjih dneh smo v Sloveniji priča vse več skrajnim dejanjem in izjavam političnih funkcionarjev na levi in desni, ki so zaskrbljujoče, in bi jih kot demokratična država morali najostreje obsoditi. Na eni strani predstavniki političnih strank priznavajo vodenje oboroženih formacij, na drugi, skrajno levi pa promovirajo ideje, ki niso del našega vrednostnega sistema določenega z Ustavo Republike Slovenije.

Politične stranke, ki s svojim delovanjem posegajo v  človekove pravice, delujejo proti Ustavi RS. Kriminaliziranje upravljanja z zasebno lastnino in podjetniške misli ni le nevarno za ekonomsko stabilnost in blaginjo ljudi v državi, ki jo zagotavljajo prav podjetja, ampak po mnenju nekaterih strokovnjakov pomeni kršenje človekovih pravic, ki jih imamo državljanke in državljani Republike Slovenije zagotovljene z Ustavo RS. Zaskrbljujoče je, da takšna razmišljanja širijo najvišji izvoljeni predstavniki ljudstva. Pričakujem, da bodo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in drugi visoki funkcionarji, ki so izrazili zaskrbljenost zaradi obstoja oborožene skupine v Mariboru, z enako vnemo obsodil tudi dejanja na drugem skrajno levem robu političnega spektra.

Pričakujem, da se stranka Levica ogradi od izjav svojih predstavnikov, saj politična stranka, ki javno deluje proti ustavi RS, v Sloveniji ne more obstajati. V kolikor se to ne bo zgodilo predlagam organom, da ukrepajo v skladu z njihovimi pristojnostmi.

 

PriumožJelševar, v. d. predsednik Slovenske ljudske stranke in podjetnik

Mogoče vam bo všeč