Nekategorizirano

Primer brutalno pretepene sodnice Daniele Ružič še vedno v slepi ulici: policiji ne da svojega GSM, pa še ločuje se!?

Spletni portal e-maribor.si poroča, da primer pretepene mariborske sodnice Daniele Ružič  še vedno buri duhove. Vse skupaj je zavito v tančico skrivnosti, še vedno ni odgovorov, kdo, kdaj, zakaj?? To so nerazrešena vprašanja, in kot kaže tudi policija še vedno tava v temi. Sodnica je vložila ovadbo zoper neznano osebo potem, ko so policisti sprva sumili njenega partnerja. So pa na spletnem portalu Svet24 zapisali, da se sodnica Ružočeva razhaja s svojim partnerjem.

To, da je oškodovanka napovedala, da se bo dokončno odselila in zahtevala finančna sredstva iz skupnega razmerja naj bi mariborski kriminalisti navedli kot motiv v ovadbi, podani zoper sodničinega partnerja. Pri tem naj policisti ne bi navedli konkretnejših utemeljitev, od znakov, denimo, da se domače živali ob napadu niso odzvale in da je napadalec med pripravo za napad odvil luč na dvorišču. Policisti so pri osumljencu opravili hišno preiskavo, a česa konkretnejšega naj ne bi našli.

Kriminalisti ne morejo pregledati njenega telefona?
Ružičeva je po napadu na pomoč z mobilnim telefonom poklicala prav svojega partnerja, ki je nato poklical reševalce oziroma policijo. Ob prihodu policistov ji je partner pomagal, policisti pa na kraju niso zasegli njegovih oblačil. Kot piše Svet24 naj bi bili mariborski kriminalisti zdaj nekoliko razočarani nad (ne)sodelovanjem sodnice, ki jim po informacijah medijev ni dovolila, da bi pregledali njen mobilni telefon.

Na sodišču razdelili njene spise
So pa na mariborskem okrožnem sodišču 107 zadev gospodarske pravde, o katerih je odločila sodnica Ružičeva, razdelili med štiri sodnike. 14 stečajnih zadev pa je šlo enemu sodniku, piše omenjen medij.

Primer sodnice tudi v parlamentu s poslanskim vprašanjem?
Tudi poslanca SDS Branka Grimsa je zanimalo, kakšne so ugotovitve kriminalistične preiskave v zvezi z napadom na sodnico. S tem namenom je v državnem zboru Vladi Republike Slovenije zastavil naslednja poslanska vprašanja:

1. Kaj je v zvezi z napadom na mariborsko sodnico go. Danielo Ružič ugotovila preiskava in kakšen je dejanski razplet zgodbe o napadu?

2. Kako Vlada Republike Slovenije glede na ugotovitve preiskave in epilog cele zgodbe o napadu na mariborsko sodnico go. Danielo Ružič ocenjuje zgoraj navedene izjave predstavnikov vlade in njene koalicije z Levico na čelu?

Primer napadene sodnice se torej nikakor ne razplete. Upajmo seveda, da se ne bo še bolj zapletel. 

vir: e-maribor.si

Mogoče vam bo všeč