Nekategorizirano

Primer brutalno pretepene sodnice Daniele Ružič! Bo na koncu sledila samoovadba, da se je sama pretepla!?

Pred dvema tednoma je nočni brutalni napad na sodnico gospodarskega oddelka mariborskega okrožnega sodišča Danielo Ružič, ki so jo s hudimi poškodbami prepeljali v mariborski UKC, sprožila številna ugibanja. Je vzroke za napad treba iskati v njenem sodniškem delu ali zasebnem življenju. Policija je v svojem operativnem delu iskala razloge in storilce v obe smeri. Čeprav so bile v javnosti vse glasnejše govorice, da gre zgolj in samo motive za brutalni napad iskati v njenem zasebnem življenju, so mariborski kriminalisti šele 24. junija vložili kazensko ovadbo zoper sodničinega partnerja, prepričani, da je napad povezan le z njenim zasebnim življenjem.

Tožilstvo zoper osumljenega partnerja Ružičeve ni predlagalo pripora, policija mu je sicer izrekla ukrep prepovedi približevanja,ki pa ga je  na podlagi pritožbe preiskovalna sodnica slovenjgraškega sodišča razveljavila, ker je menila, da zanj niso izpolnjeni vsi zakonski pogoji. Njeni odločitvi pa je pritrdil tudi zunajobravnavni senat okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu.

Sledil je nov zaplet, in sicer sporočilo javnosti,ki ga je sodnica Daniela Ružič preko svoje hčerke posredovala STA oziroma slovenski javnosti. Da se ne boji svojega življenjskega partnerja, je sporočila sodnica, zato tudi ne potrebuje odredbe o prepovedi približevanja. Želi namreč, da se prenehata »gonja in klevetanje njene družine z nepreverjenim in neresničnim pisanjem.«  Poleg tega  naj bi jo ohranjal pri zavesti, ko je čakalana urgentni prevoz v UKC. “Glede na navedena dejstva želim, da se nemudoma preneha s pisanjem in objavljanjem neresnic, saj le te ustvarjajo negativno mnenje in posledično dolgoročno škodijo meni in moji družini,« je še sporočila sodnica.  Njena hčerka pa za maminega partnerja A.H., da ni bil nikoli nasilen, “bil je sočuten, ljubeč in zelo dober oče. Prav tako nisem nikoli nobeni sodelavki ali prijateljici govorila, da je bil nasilen, to je laž. Če bi samo enkrat položil roko name, bi zvezo z njim takoj prekinila in se odselila, saj nisem tip ženske, ki bi prenašala kakršnokoli nasilje. Če ne bi bilo tako, ga ne bi takoj po napadu poklicala in se nanj obrnila za pomoč,” je sporočila Ružičeva.

Policija ne bo polemizirala s sodničino družino, pričakuje pa tvorno sodelovanje in ne komunikacijo preko medijev

Obrat, skoraj salto mortale, so v PU Maribor danes pospremili s sporočilom za javnost, da v “policiji razumemo, v kakšnem položaju se trenutno nahaja oškodovanka, a ne  glede na to, ne bomo polemizirali s člani družine in komentirali razmer v  družini  ter  razlogov,  ki so pripeljali do današnje izjave. V tem delu lahko  odgovorimo le, da od oškodovancev in oseb, ki bi policiji lahko dali koristne  informacije  v  povezavi  s kaznivim dejanjem, pričakujemo tvorno sodelovanje v preiskavi in ne preko medijev.

Policija  je  kaznivo  dejanje  poskusa umora obravnavala resno, hitro in z
vsemi  možnimi  resursi  in  ukrepi,  ki  jih imamo na razpolago. Z izvedbo
različnih  ukrepov  in  procesnih opravil je policija utemeljila sum, da je
kaznivo  dejanje  storila  določena  oseba, vendar pa je mariborsko okrožno
državno  tožilstvo,  ki  je  usmerjalo  predkazenski  postopek, ocenilo, da
zbrani  dokazi  sicer  utemeljujejo  sum,  vendar ne v zadostni meri, da bi
osumljenega privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Policija je zoper osumljenca podala kazensko ovadbo in zaradi zagotavljanja
varnosti   oškodovanke  zoper  osumljenca  odredila  tudi  ukrep  prepovedi
približevanja,  ki  sodno  ni  bil  potrjen,  zato policija še vedno izvaja
ukrepe  v okviru svojih zakonskih pooblastil, s katerimi zagotavlja varnost
oškodovanke.

Policija  je  28.  junija 2019, od Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru
prejela zahtevo za dopolnitev kazenske ovadbe. Mariborski kriminalisti zato
nadaljujejo  z zbiranjem obvestil, preverjanjem okoliščin in izvedbo drugih
operativnih  ukrepov.  Kriminalisti bodo v preiskavi vztrajali z izvajanjem
zakonskih  pooblastil  na  podlagi  Zakona  o  kazenskem postopku in pravil
kriminalistične stroke ter nadgrajevali dosedanje ugotovitve, ki potrjujejo
motiv storitve iz zasebnega življenja oškodovane osebe.

O vseh novih dejstvih bodo obveščali Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.”

Mogoče vam bo všeč