Nekategorizirano

Primer Ahmada Šamija le kamenček v mozaiku škodljivih dejanj vlade Mira Cerarja

“Ustavna obtožba zoper premierja Mira Cerarja, ki jo je zaradi njegovih ravnanj v primeru sirskega begunca Ahmada Šamija vložila opozicijska SDS, vsekakor izpostavlja sporno, nestrokovno delovanje predsednika vlade Mira Cerarja, ampak to je le kamenček v mozaiku škodljivih dejanj te vlade in njegovega predsednika…,” so zapisali v Dobri državi.

“V tem mandatu namreč doživljamo nevaren razmah položajske korupcije, kreativnega razlaganje prava in prenos vsebinskega vodenja države v neformalne kroge izven institucij države. Veliko bolj pomembno od sprenevedanja premierja glede sirskega begunca je dejstvo, da Slovenija kljub rekordni gospodarski rasti še vedno ni sposobna financirati osnovnih družbenih sistemov, da država dnevno povečuje nominalni dolg, da brez reakcije vlade celoten mandat pred očmi javnosti razpada zdravstveni sistem, da se je praktično podrlo financirane športa prek Fundacije za šport, da koalicija zavestno ne spoštuje sodb Ustavnega sodišča, da je vlada neodgovorno podrla plačni sistem v javnem sektorju, da je sistem javnih naročil postal krinka za politično dogovarjanje o poslih, da je zunanja politika popolnoma nekredibilna, da se vsak dan dogajajo oškodovanja državnega premoženja in zlorabe javnih financ.” 

V stranki Dobra država ves čas poudarjajo, da je potrebno državljane spomniti, kako in s kakšnimi (ne)referencami se kadruje v državnih podjetjih in kakšna nevzdržna kadrovska farsa je vodenje Slovenskega državnega holdinga, NLB, Luke Koper, Hit, Sava Re, Slovenski državni gozdovi, DUTB…. Tudi napovedan kadrovski naskok na Krko sodi v prej najbolj izpostavljene primere.Poglavje zase pa je kar 40-odstotno povišanje plač članicama uprave SDH, za katerega menda predsednik vlade »ni vedel«, čeprav ga je omogočil s sprejetim sklepom vlade, njen podpredsednik in lider SD pa javnost prepričuje, da  je napoved enormnega dviga plač vodilnima SDH zvedel preko sredstev javnega obveščanja. Zato po mnenju Dobre države ge za neverjetno podcenjevanje in  žalitev državljanov, hkrati pa morda dokaz, da predsednik vlade Miro Cerar ni tisti, ki vodi to državo.

“Medtem se dogaja tudi strokovna in kadrovska razgradnja v različnih agencijah, zavodih, ki so ključni za delovanje države. Na Agenciji za zavarovalni nadzor (AZN), Agenciji za varstvo konkurence (AVK), Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS), v Uradu za makroekonomske analize in razvoj (UMAR) in še kje. V vse te institucije vlada mimo strokovnih pogojev, nastavlja (ali bo še nastavljala) svoje kadre. Pri tem spodbuja še škodljivo »v.d.-jevstvo«, ki dodatno omejuje normalno delovanje uprav in utrjuje dnevni pritisk politike na delovanje institucij,” so še zapisali v Dobri državi. 

Mogoče vam bo všeč