FilatelijaSlovenijaTurizem

Priložnostna poštna znamka Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021

Pošta Slovenija je v petek, 28. maja izdala priložnostno znamko in ovitek prvega dne na temo Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021 z motivom jedi iz Gastronomske piramide Slovenije.

Priložnostna poštna znamka Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021

Slovenija je v letošnjem letu ponosna nosilka prestižnega naziva Evropska gastronomska regija 2021, katerega podeljuje Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT).

Projekt Slovenija ‒ Evropska gastronomska regija 2021 prispeva k večji kakovosti življenja v Sloveniji in posredno tudi v svetu. Vključuje priložnosti za izobraževanje na področju zdravega in sonaravnega bivanja ter trajnostnega razvoja gastronomije. Krepi nacionalno promocijo kulinarike in gastronomije ter ustvarja sinergijo z lokalnimi okolji oziroma kulturami.

Slovenija ima možnost sodelovanja v številnih projektih ERG, kot je vsakoletno tekmovanje za najboljše kulinarične spominke, sodelovanje na festivalih filmov o prehrani, na tekmovanjih mladih kuharjev.

Več o poštni znamki si lahko preberete na spletni strani Pošte Slovenije, več o projektu ERG 2021 pa je na voljo na naši spletni strani.

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/16362-priloznostna-postna-znamka-slovenija-evropska-gastronomska-regija-2021

mib

Mogoče vam bo všeč

Več v:Filatelija