FilatelijaSlovenijaŠport

Nova poštna znamka – Olimpijski festival evropske mladine – OFEM Maribor 2023

Pošta Slovenije bo izdala novo znamko ob začetku pomembnega športnega dogodka.

 

Olimpijski festival evropske mladine – OFEM Maribor 2023

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.

OFEM je s svojo več kot 30-letno tradicijo največji večpanožni športni dogodek za mlade športnike, stare od 14 do 18 let. Dogodek zanje predstavlja prvo srečanje z olimpizmom in priložnost za nabiranje neprecenljivih izkušenj za nadaljnja tekmovanja na poti do olimpijskih iger, ob tem pa v olimpijskem duhu spodbuja športnike in druge udeležence k načelom poštene igre, strpnosti in prijateljstva.

Maribor, mesto s športnim srcem, bo OFEM 2023 gostil med 23. in 29. julijem 2023. Na dogodku pričakujejo 3.600 udeležencev iz 48 držav, športniki pa se bodo takrat prvič pomerili v kar enajstih panogah. Dogodek bo v Slovenijo pripeljal tudi tisoč predstavnikov raznih delegacij, medijev in drugega osebja, 800 profesionalnih športnih delavcev ter več kot 5000 obiskovalcev. Za tako velik športni dogodek bo angažiranih kar 800 prostovoljcev.

V času Olimpijskega festivala evropske mladine se bodo mesto in obiskovalci združili na edinstvenem dogodku z izjemnim športnim programom in atraktivnimi spremljevalnimi dogodki, kjer bomo zagotovo priča nepozabnim trenutkom, ki se bodo zapisali v zgodovino mesta in srca vseh udeležencev.

 

Nataša Ritonija, direktorica OFEM 2023 Maribor

Poleg znamke bo izdan tudi žig in ovitek prvega dne.

vir: https://www.posta.si/zasebno/znamke-in-filatelija/galerija/postna-znamka/74292/Olimpijski-festival-evropske-mladine-OFEM-Maribor-2023

Mogoče vam bo všeč

Več v:Filatelija