Nekategorizirano

Pri Ribnici in Kočevju policisti ujeli 80 ilegalnih migrantov, s tistimi pri Ljubljani skupaj 110

Spletni portal moja-dolenjska.si poroča, da so s petka na soboto policisti pri Ribnici in Kočevju sinoči prijeli kar 80 nezakonitih migrantov.S Policijske uprave Ljubljana so poročili, da so v petek in soboto prijeli kar 110 nezakonitih migrantov, od tega kar 80 sinoči – 30 v kombiju in 50 v tovornjaku.

Najprej so sinoči policisti v Dolenji vasi pri Ribnici ustavili kombi slovenskih registrskih oznak. V njem je slovenski voznik prevažal 30 tujcev (državljanov Eritreje, Sirije, Alžirije in Francoske Gvineje), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Slovenskemu državljanu  je  bila  odvzeta prostost.

Skupno je v Slovenijo leta 2019 ilegalno vstopilo 14.849 migrantov. Avgustovska številka 2352 se je od Julijske povečala za skupno 580 migrantov. Samo v mesecu Avgustu je v Slovenijo ilegalno vstopilo 2352 migrantov. Za primerjavo, v celem letu 2016 je slovensko-hrvaško mejo ilegalno prestopilo 1074 migrantov, leto kasneje pa že 1934. Z naraščajočimi številkami ilegalnih vstopov v Slovenijo iz meseca v mesec, se zdi, da situacijo vidijo tako kot je že vsi, razen slovenske vlade, ki je dejansko zadolžena za varovanje južne in schengenske meje.

Nato so sinoči okoli 23. ure policisti v Gornjih Ložinah pri Kočevju ustavili tovorno vozilo italijanskih registrskih oznak. V njem sta državljana Italije v vozilu prevažala 50 tujcev (državljane Pakistana, Bangladeša in Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo.
Italijanskima državljanoma je bila odvzeta prostost. V obeh primerih postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci še potekajo.

Poleg tega so v okolici Ljubljane le v petek in soboto prijeli še dodatnih 30 migrantov! Poročila policijskih uprav Maribor in Murska Sobota o dogajanju v zadnjih 24 urah ne navajajo bližnjih srečanj ilegalnih migrantov z obmejnimi policisti. To sicer ne pomeni, da v tem času ni meje ilegalno prestopil kak migrant.  

Mogoče vam bo všeč