Nekategorizirano

Pri DESUSU menjali, A kaj drugega ni bilo

Tresla se je gora, rodila se je miš. Veliki pok v DESUS-u, kot so ga napovedovali levičarski mediji se ni zgodil. Zamenjali so le generalno sekretarko.

 Kot je znano, Alesandra Pivec je v torek zatrdila, da vodstvo stranke deluje usklajeno. Zavrnila je namigovanja o razrešitvi generalne sekretarke DeSUS Nine Stankovič, a potrdila, da so govorili o določenih kadrovskih prerazporeditvah. Neuradno pa naj bi imeli člani sveta danes na mizi prav predlog za razrešitev Stankovičeve.

Nekaj članov je pred sejo stranke izpostavilo nezadovoljstvo nad nekaterimi potezami največje vladne stranke in premierja Janeza Janše, danes pa pričakujejo sklepe za uresničitev zavez iz koalicijske pogodbe. Kot je znano, Alesandra Pivec je v torek zatrdila, da vodstvo stranke deluje usklajeno. Zavrnila je namigovanja o razrešitvi generalne sekretarke DeSUS Nine Stankovič, a potrdila, da so govorili o določenih kadrovskih prerazporeditvah. Neuradno pa naj bi imeli člani sveta danes na mizi prav predlog za razrešitev Stankovičeve. Kot je poročala STA, so v stranki Stankovičevo že razrešili, za pol leta pa na njeno mesto imenovali Damjana Stanonika, ki je sicer državni sekretar na ministrstvu za kmetijstvo, ki ga vodi Pivčeva.

Simonovič sicer pričakuje, da se bodo organi stranke danes poenotili o nadaljnjem delovanju, zlasti v času, ko se bodo občutile posledice epidemije novega koronavirusa. Izpostavil je pričakovano recesijo in rebalans proračuna, ob čemer pa je treba vnesti tudi ključne točke programa DeSUS.

Mogoče vam bo všeč