Nekategorizirano

Prelep večer v Celju Sloveniji in za Slovenijo

Včeraj , ob odličnem in praznovanju naklonjenem vremenu,  je v Celju potekala slovesnost ob Dnevu državnosti, ki ga obeležujemo že 29-tič zapored. V takšnem letnem času pred 29 leti smo slavili,  trepetali in se bali. Danes je drugače in enako. Bojimo se da ne zavozimo, tudi z nespametjo  ali prav zaradi nje, ki jo imajo nekatere preveč na zalogi. Vedeti je treba da domovina je tvoja vedno, ko ti gre dobro in manj dobro. Jo moraš čutiti ves čas za svojo.

Na Glavnem trgu   smo s slovesnostjo  Celjanke in Celjani čestitali Sloveniji, Slovenkam in Slovencem ob Dnevu državnosti, prazniku vseh in od vsakogar ki ima rad Slovenijo in jo nosi v srcu.

Osrednji govornik na letošnji slovesnosti je bil dr. Borut Batagelj, prejemnik bronastega celjskega grba in direktor Zgodovinskega arhiva Celje. S svojim govorom je navdušil okoli 300 obiskovalcev, ki so spremljali prireditev.

Dr. Borut Batagelj je med drugim povedal da, »Imamo lastno državo, ki jo moramo končno prepoznati kot sistem, ki nam lahko omogoči boljše sobivanje, boljšo varnost in ob pravem pristopu tudi boljši standard za vse.  Slovenija kot samostojna država nam daje okvir, da se tu bolje izkažemo kot kdaj koli prej. Razumeti jo moramo kot danost in priložnost”.

Lepo je bilo. Proslavo so sooblikovali recitator Andrej Hribernik iz Ljubiteljskega gledališča Petra Simonitija Celje ter Big band Žabe, Sandra Feketija in Jena Knez z najlepšimi slovenskimi zimzelenimi  popevkami. Povezovala je Greta Kokot Rajkovič.

Vse najboljše, Slovenija, čestitke, Slovenke in Slovenci!

 Srečno in zdrava bodi  Domovina Slovenija!

 

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč