Nekategorizirano

Preiskanih najmanj šest vlomnih tatvin

Od začetka januarja 2018 so policisti na območju Maribora obravnavali več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, in sicer več primerov vlomnih tatvin v gostinske lokale na območju mestnega jedra in okolice mesta Maribor.

Po zbranih obvestilih in dokazih so 22. marca prijeli 34-letnega Mariborčana, sicer povratnika tovrstnih kaznivih dejanj, mu na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost in odredili policijsko pridržanje. Sledila je hišna preiskava, v kateri so mu bili zaseženi predmeti, ki so izvirali iz teh kaznivih dejanj in bodo služili kot dokaz v kazenskem postopku.

Po zaključenem policijskem pridržanju je bil osumljenec s kazensko ovadbo priveden v takojšnji postopek k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zanj odredil pripor.

Policisti Policijske postaje Maribor I so tako zaenkrat uspešno raziskali najmanj 6 kaznivih dejanj vlomnih tatvin na območju mesta Maribor, nadaljujejo pa s preiskavo v primerih drugih tovrstnih kaznivih dejanj. Za kaznivo dejanje vlomne tatvine je predpisana kazen zapora do petih let.

Mogoče vam bo všeč