Nekategorizirano

Predsednik Trump ima 58,2 milijona sledilcev na twitterju in daleč največ med milijarderji

Kot je znano, je tudi intenzivna uporaba twitterja znatno prispevala k zmagi Trumpa na predsedniških volitvah leta 2016. Pred dnevi objavljeni podatki pa kažejo, da ima na njem kar 58,2 milijona sledilcev, s tem pa tudi daleč največ med milijarderji z lestvice najbogatejših. Na tej Trumpu po številu sledilcev sledi legendarni ustanovitelj podjetja Microsoft Bill Gates s 46,4 milijona, temu pa osebnost s področja zabavništva Oprah Winfrey z 41,9 ter ustanovitelj podjetja Tesla in SpaceX Elon Musk s 24,8 milijona sledilcev.

Po nekaterih raziskavah pa vsebina tweetov Predsednika Trumpa direktno ali indirektno doseže kar 76% volilnega telesa v ZDA. Tako veliko število direktnih sledilcev na twitterju mu tudi omogoča neodvisnost od njemu nenaklonjenih konvencionalnih medijev pri posredovanju  ključnih sporočil.

Ta način direktnega komuniciranja in širjenja sporočil pa je imel tudi posledice v medijski krajini v ZDA.

Donald Trump ima na twitterju 58,2 milijona sledilcev, sledi legendarni ustanovitelj podjetja Microsoft Bill Gates s 46,4 milijona, temu pa osebnost s področja zabavništva Oprah Winfrey z 41,9 ter ustanovitelj podjetja Tesla in SpaceX Elon Musk s 24,8 milijona sledilcev.

Kot smo že poročali, je namreč po ugotovitvah v poročilu specializirane družbe »Challenger, Gray & Christmas« v letu 2018 v ZDA izgubilo delo 15,474  zaposlenih v medijih, daleč največ novinarjev, kar pa strokovnjaki pripisujejo tudi direktnemu komuniciranju na socialnih omrežjih ter agresivni retoriki Trumpa in članov njegove administracije. Predstavnik omenjene družbe pa ocenjuje, da bo za razrešitev tega problema potrebno v prihodnje prepričati uporabnike medijev o pomenu resničnega, nepristranskega in neodvisnega načina poročanja!

Žrtev tega trenda je tudi CNN, eden najbolj kritičnih in pristranskih medijev do Trumpa, pri čemer je njegovo neobjektivnost ugotovil tudi velik del gledalcev, tako, da gledanost CNN stalno upada, samo v letu 2018 za cca 8%, in je v ZDA šele na cca 7 mestu.

Obenem pa je na prvem mestu “Fox”, ki ne skriva določenih simpatij do Trumpa. 

Mnenje o CNN pa izraža oz. odraža tudi poster v Kaliforniji, ki kratico CNN interpretira kot “Communist News Network”.

Zaključke tudi teh ugotovitev je mogoče povzeti tako, da v 21. stoletju z razpolago vseh sodobnih sredstev direktnega komuniciranja in sporočanja ni več mogoče manipulirati z mnenjem ljudi, jih zavajati in jim lagati kot nekoč v totalitarnih sistemih. 

Seveda pa je pri uporabi družabnih omrežij ključnega pomena, kakšno število oz. krog ljudi verjame objavljenim sporočilom! In očitno je ta pri Trumpu tako širok, da lahko odločilno vpliva na izid predsedniških volitev v ZDA.

 
 
 
 

Mogoče vam bo všeč