Nekategorizirano

Pred novo smučarsko sezono

Pred začetkom zimske sezone na Pohorju so se v podjetju Marprom (podobno kot lani) tudi letos odločili za sodelovanje s člani alpske smučarske reprezentance, ki izhajajo iz domačega  okolja. Tako so podpisali sponzorske pogodbe z Boštjanom Klinetom in s Klemnom Kosijem ter z mladima perspektivnima smučarjema Dušanom Senčarjem in Niko Tomšič. Novost v letošnji zimi pa bo sodelovanje s Smučarsko zvezo Slovenije.

V skladu s sklenjenimi pogodbami bodo vrhunski in perspektivni mladi smučarji na oblačilih nosili  logotip Visit Pohorje, s čimer bodo pomagali pri promociji Mariborskega Pohorja tako doma kot v tujini. Boštjan Kline pa bo imel logotip Visit Pohorje na čeladi, s katero bo nastopal na tekmah svetovnega pokala. Prav tako se bodo smučarji, s katerimi so sklenili sponzorske pogodbe, predstavljali z že uveljavljenim sloganom Dobrodošli na moj hrib (Welcome to my Hill) in sodelovali na različnih promocijskih dogodkih, z vsem tem pa še dodatno prispevali k prepoznavnosti blagovne znamke Visit Pohorje.

Na pragu letošnje smučarske sezone  se je Marprom  dogovoril tudi za sodelovanje s Smučarsko zvezo Slovenije, ki bo imela na Mariborskem Pohorju uradni vadbeni center za tekmovalce. Ureditev poligona za tekmovalce je predvidena na Gradisovi in stari FIS progi (vlečnica Bolfenk), ki bosta občasno na razpolago tudi rekreativnim smučarjem. Ker sta se omenjeni progi v minulih nekaj letih, ko nista bili v uporabi, precej zarasli, so se že pred časom lotili temeljitega čiščenja terena (košnja trave, sečnja podrasti), na žičnici Bolfenk pa so opravili servisna dela in s tem poskrbeli za njeno varno obratovanje.

»Po uspešnem sodelovanju v minuli sezoni smo z veseljem tudi letos sprejeli odločitev, da v okviru zmožnosti podpremo že uveljavljene in obetajoče mlade smučarje, ki so rasli prav na Mariborskem Pohorju. S sodelovanjem z njimi pa smo pridobili odlične promotorje naše blagovne znamke Visit Pohorje. V prihajajoči zimski sezoni se bomo potrudili, da tekmovalcem zagotovimo tudi čim boljše pogoje vadbe na novem poligonu v domačem okolju,« je povedal direktor javnega podjetja Marprom Bernard Majhenič.

Poleg poligona za tekmovalce na Mariborskem Pohorju urejajo tudi nov otroški poligon Bellevue z dvema transportnima trakovoma, za zimsko sezono 2017/2018 je v načrtu še nekaj novosti, med drugim tudi nov sistem kontrole vozovnic. V načrtu je, da na Pohorju, ki z različnimi športnimi dejavnostmi predstavlja tudi pomemben segment projekta Maribor – Evropsko mesto športa, letošnjo smučarsko sezono odprejo do sredine decembra, kar pa bo odvisno predvsem od vremenskih razmer.

Mogoče vam bo všeč