Nekategorizirano

Praznovanje v občini Turnišče

Občina Turnišče svoj praznik praznuje 16. novembra, to je na dan, ko je v pisnih virih prvič omenjena cerkev blažene Device v Črncu, kot se je takrat imenovalo naselje na območju današnjega Turnišča. Takrat je bilo v stari turniški cerkvi opravljeno spravno bogoslužje med rodbinama Jure in Hahold.

Slavnostna govornica je bila županja, mag. Vesna Jerala Zver, ki je podelila tudi občinska in športna priznanja. Občinska priznanja so prejeli: ND Nedelica in ND Renkovci za 40-letno aktivno delo ter Gostilna Pri Studencu iz Nedelice za dolgoletno uspešno delo v gostinstvu. Športnik leta 2018 v članski konkurenci je postal Robert Markoja, uspešen strelec iz Gomilice, v mladinski konkurenci pa Leon Režonja, mlad in perspektiven strelec iz Nedelice. Športna ekipa leta 2018 je postala članska ekipa SD Štefan Kovač Turnišče v streljanju s puško, ki jo sestavljajo Tadej Žalik, Robert Markoja in Uroš Maučec. Za tekmovalne uspehe v strelstvu sta priznanji prejela še Dominik Vnuk in Uroš Maučec. Občina je dobila tudi novega častnega občana, to je postal Jožef Bence iz Turnišča, dolgoletni ravnatelj Osnovne šole Turnišče, ki je tudi sicer pustil velik pečat v občini.

V pestrem kulturnem programu so se predstavili otroci iz Vrtca Turnišče, Ljudske pevke KD Štefan Raj iz Turnišča, Glasbena šola Amadeus, Lučka Ferčak ter akademska glasbenika Nina in Danilo Dominko. Program je povezovala osnovnošolka Petra Vinčec.

Županja Občine Turnišče, mag. Vesna Jerala Zver je zbranim predstavila izvedene večje projekte, prireditve in dela v letu 2018 ter povedala: »Ob občinskem prazniku Občine Turnišče, izrekam iskrene čestitke, vsem občankam in občanom, letošnjim nagrajencem ter vsem zbranim na tej slovesnosti. Naj bo ta praznik za nas nekaj posebnega, saj si to zaslužimo. V prihodnosti pa vidim Občino Turnišče kot uspešno, občanom prijazno in dostopno občino, ki omogoča vsakemu posamezniku, da najde svoj prostor in košček sreče pri nas.«

Mogoče vam bo všeč