Nekategorizirano

Poštni roparji ne počivajo, po Veržeju oropali še pošto na Teharjah pri Celju

Poštni rop v Veržeju se je za roparja končal klavrno

V sredo, okrog 16.30 so bili soboški policisti  obveščeni o ropu pošte v Veržeju. Ugotovljeno je bilo, da je storilec, ki je bil oblečen v jakno maskirne barve s kapuco, hlače sive barve in obut v črne čevlje vstopil v prostore pošte. Tam je uslužbenki zagrozil s pištolo in zahteval denar. Uslužbenka mu je izročila denar, nato je nato pobegnil. Danes so iz soboške PU sporočili, da so policisti naropan denar, gre za 6800 evrov, našli v neposredni bližini kraja ropa. Storilec je denar odvrgel zaradi sistema, ki ga je obarval.

							 

Oropana pošta na Teharjah pri Celju

Po skoraj letu dni SPET rop pošte. Potuhnili se »preštudirali« in spet udarili. »Receptura« ista, lokacije in  obljudenost  pošte  v smislu odročnosti  in na samem. Vse »jasno« samo pojva še kar na prej ponovljiv.

Kot poročajo s PU Celje, bi naj sinoči, nekaj minut pred 18. uro, tik pred zaprtjem pošte, naj bi dva  zamaskirana  moška vstopila v prostore poslovalnice pošte na Teharjah, zaposleni zagrozila s pištolo in zahtevala denar. Po zahtevanem in  dobljenem  denarju pa  sta pobegnila v »temno« noč.

 
Oba storilca sta bila mlajša. Eden je bil visok okoli 165 cm, drugi pa okoli 180 cm. Oblečena sta bila v temna oblačila, oba sta imela na glavi črni volneni kapi, čez obraz sta si nadela črni ruti. Eden bi naj  bil oborožen.
Vse, ki so pred ali po ropu v bližini poštne poslovalnice opazili moška, danega opisa ali morda vozilo s katerim bi se lahko pripeljala in odpeljala, prosimo za informacije. Sporočijo naj jih na telefonsko številko 113.

Od tod naprej se začne »samozaščitna«akcija(kot v socializmu) s pozivom občanom da v kolikor lahko in če lahko, prosimo da sporočijo.

Nič ali malo o tem pa na izkoreninjanju pojava, ki je ponovljiv, po istem modelu in kaj v bodoče o takšnih primerih početi in ukrepati. Sistematičnega pristopa pa ni ali je odsoten, vsaj za javnost ni..

Snovalci teh in takšnih »podvigov« se ne sme motiti pri njihovi  »ustvarjalnosti«.

Ali pa se to še to šteje kot pojav nizkega družbenega rizika? Če ni, potem pa naj bo kdaj kaj več kot naštevanje in pozivanje.

Tudi občani pričakujejo več!

Mogoče vam bo všeč