Nekategorizirano

Poskus umora v Račah

V  petek,  9.  10. 2020, dopoldan so bili mariborski policisti obveščeni, da sta v stanovanjski hiši  na  območju  Rač  poškodovani  dve  ženski,  ena  od  njiju s hujšimi poškodbami glave.

Na  kraj  so  se napotili  policista  iz  Policijske  postaje Rače, ki sta ob izvedbi  prvih  nujnih  ukrepov ugotovila, da ima 74-letna ženska zelo hude poškodbe  glave,  21-letna  ženska  pa  lažje  in da je obe ženski pretepel 23-letni   moški,  ki  živi  v  isti  hiši.  Zaradi  suma  storitve  uradno pregonljivega  kaznivega  dejanja sta policista osumljenemu ob 9.20 odvzela prostost in ga pridržala.

Preiskavo    kaznivega    dejanja   so   prevzeli   kriminalisti   Sektorja kriminalistične  policije  Policijske  uprave  Maribor,   na kraj kaznivega dejanja pa sta prišla tudi dežurni preiskovalni sodnik iz Okrožnega sodišča v  Mariboru  in  dežurna  okrožna  državna  tožilka  iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru.

Z  ogledom  kraja  dejanja  in  z zbiranjem obvestil smo ugotovili da se je 23-letni  osumljenec tega jutra sprl s svojim 21-letnim dekletom. Prepir je slišala  njegova 74-letna babica, ki ga je poskušala pomiriti, takrat pa jo je  osumljenec,  na  hodniku  stanovanjske  hiše fizično napadel in jo hudo telesno poškodoval. Nato se je vrnil v sobo in pretepel še svoje dekle.

Po  dejanju je osumljeni sam, po telefonu poklical reševalce. Njegova  babica  je  utrpela zelo hude telesne poškodbe, zaradi česar je še vedno  v  smrtni  nevarnosti  in  je hospitalizirana. Osumljenčevo 21-letno dekle je bilo po zdravniški oskrbi odpuščeno v domačo oskrbo.

Osumljenega  so  mariborski  kriminalisti  včeraj,  11.  10.  2020, ob 9.00 privedli  na  zaslišanje  k  dežurnemu   preiskovalnemu  sodniku  Okrožnega sodišča  v  Mariboru,  zaradi  utemeljenega  suma  storitve kaznivih dejanj poskusa uboja po 115/I čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), v zvezi s 34. členom istega  zakona  in  nasilništva  po  296/II  čl.  KZ-1.  Po  zaslišanju  je preiskovalni sodnik zoper osumljenca odredil pripor.

Za  kaznivo  dejanje  poskus  uboja  je predpisana kazen zapora od petih do petnajstih  let,  za  kaznivo  dejanje nasilništva pa zaporna kazen do treh let. Osumljeni  je  bil  že večkrat obravnavan in pravnomočno obsojen za kazniva dejanja  z  elementi  nasilja,  in sicer za lahko in hudo telesno poškodbo, nasilništvo in nasilje v družini.

Mogoče vam bo všeč