Nekategorizirano

Poskus kraje letala v Imenem-za »neuspeh« kriva razmočena vzletna steza

V Imenem, obmejnem kraju v Obsotelju,  tatovi poskušali odpeljati športno  lahko letalo Morana, ki je del letalskega parka Obsoteljskega aerokluba Imeno. Tatovom je krajo preprečila razmočena vzletno-pristajalna steza. »Smola« pa takšna.

 Kot poročajo  iz PU Celje, v  ponedeljek  v  jutranjih  urah  bi naj    policistka  na  mejnem prehodu Imeno zaslišala  hrup,  ki  je  prihajal  iz  smeri  bližnjega  Aero kluba Imeno. Policistka iz MP je obvestila    patruljo  PP  Šmarje  pri  Jelšah, ki je odšla na kraj in na vzletni  stezi   našla odprto zapuščeno lahko letalo. Pri pregledu hangarja Aero  kluba  Imeno  je  bilo  ugotovljeno,  da so bila vhodna vrata nasilno odprta.  Prej pa naj bi razrezali šotorsko platno in ga porinili ven.  Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da so storilci  letalo potisnili na vzletno stezo in poskušali prižgati motor. To jim  na  srečo  ni uspelo, zato so kraj pred prihodom policistov zapustili.  Da bi vzletelo pa bi rabili še nekaj   ročnega »porivanja« na ravnem. To jim je težko šlo od rok ali od česarkoli, tudi  zaradi ugrezanja  koles, kar pa  je »zasluga« dobro in  »kvalitetno« razmočene vzletne travnate steze. Preiskava je še v teku,  policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Pri nas bi to vzeli kot novico za rubriko » saj ni res , pa je«, v tujini pa to ni tako redka praksa. Seveda pogojeno z velikostjo države, infrastrukture, pa tudi » usposobljenostjo«  akterjev  za tovrstne podvige.

Foto: Obsoteljski aeroklub Imeno

Vane  T. Costa

Mogoče vam bo všeč