Nekategorizirano

Posebni odposlanec WHO opozarja na morebitni tretji val koronavirusa v začetku leta 2021

Posebni odposlanec Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) za COVID-19 David Nabaro je opozoril, da bomo v začetku prihodnjega leta imeli tretji val koronavirusa, če ne bo zgrajena potrebna infrastruktura, poroča Anadolu Agency (AA).

Meni, da se je drugi val zgodil po tem, ko se evropske države niso odzvale na prvi val epidemije.

V oddaji za nemški jezik “CH Media” v Švici je Nabarro ostro kritiziral Evropo in švicarski boj proti pandemiji.

Nabarro je poudaril, da evropske države, ki delujejo “ohlapno” v boju proti epidemiji, daleč zaostajajo za Azijo pri nadzoru širjenja virusa, Nabarro pa je poudaril, da je Švica med državami, ki že zelo zgodaj blažijo ukrepe za boj proti epidemiji in niso dovolj pripravljene na drugi val.

Nabarro je dejal, da je odziv Evrope na prvi val nezadosten, nato pa se je začel drugi val.

“Mesece po tem, ko je bil prvi val pod nadzorom, poleti nismo uspeli zgraditi potrebne infrastrukture, zdaj pa je drugi val. Če zdaj ne bo zgrajena potrebna infrastruktura, bo tretji val prišel v začetku prihodnjega leta,” je opozoril Nabarro.

Ob spominu na to, da je število primerov v Švici zelo veliko, zlasti v francosko govorečih regijah, je Nabarro dejal, da oblasti z javnostjo niso izvedle potrebnih protiepidemičnih strategij.

Nabarro je poudaril, da se ljudje v azijskih državah bolje držijo ukrepov, spoštujejo socialno distanco, nosijo maske in se držijo higienskih ukrepov, da bi obdržali epidemijo pod nadzorom v primerjavi z Evropo.

Mogoče vam bo všeč