Predstavniki področij razstavljavcev na Marčnih sejmih 2024
Dogodki in prireditveGospodarstvoKulturaosveščanje potrošnikovSlovenijaZdravje

Pomlad prihaja, marčni sejmi tudi!

Na Celjskem sejmu  Sloveniji in njeni širši okolici pripravljajo  med 15. in 17. marcem pestro ponudbo petih Marčnih sejmov. To so:  Festival kave Slovenija, Dnevi lovstva, Dnevi športnega strelstva, Altermed & Flora, zadnja dva dni sejmov pa se jim bo pridružil še sejem čebelarske opreme ApiSlovenija.

Sejmi neizogibno so in predstavljajo   gonilo gospodarskega razvoja in napredka. Celjski sejem in sejmi, ki se na njem dogajajo, so  zagotovo do sedaj vedno upravičile svoj namen. Celjski  sejem  je osrednji sejemski prostor pri nas, v soseščini in v širšem Evropskem zaledju.

Kaj se nam obeta?

Za vsakogar nekaj. Zasedenih bo 5 dvoran. Različne vsebine pa vendar nekaj skupnega. Namenjeno je vam vsem, vsem družinam vsem njenim članom. Da bi zadovoljili  vašo radovednost so za vse sejemske sklope so pritegnili 253 razstavljavcev iz 18 držav in 120 eko šol. Tako da jih skupaj 400 subjektov , ki vam bodo hoteli pokazati kaj  kar je dobro za vas, vaše zdravje, vaš prosti čas, vašo aktivnost, ki krepi telo in dušo.

 

Festival kave!

Zakaj? Vam ni jasno da je kava najbolj priljubljen napitek na svetu? Ko boste spoznali Festival kave, boste dojeli  vedeli zakaj. Letos se že sedmič  pojavljajo z izredno pestrim  dogodkom, ki  ga bodo  še dodatno obogatili z drugimi butičnimi ponudbami, ki se odlično ujemajo s kavo. Med drugim bomo spoznali slovenske gin izdelovalce, pa tudi ponudnike slaščic, čajev in butičnih vin. Festival kave Slovenija postavlja nove trende pri pripravi in pitju kave. Festival bo strokoven, poučen in poln novitet, v tej luči petkov dan prinaša zanimiva predavanja, sobotni dan pa se bo odvil v tekmovalnem duhu. In še več vsebin ki vas bo še kako pritegnile.

 

Dnevi lovstva,  drugič

Na enem mestu boste lahko  videli in spoznali najnovejšo ponudbo opreme, pripomočkov in dobrih nasvetov za lovstvo, hkrati pa se boste lovci med seboj podružili in tekmovali v kuhanju divjačinskega golaža. Veliko opreme boste lahko preizkusili prav na sejmu. Razstavljavci pripravljajo številna presenečenja za vas. Lovski dogodek brez primere!

Ljubo Germič, predsednik Lovske zveze Slovenije

Pomen lovske kulture bomo prikazali skozi njihovo delo, ki si v svojem poslanstvu prizadeva za ohranitev sonaravnega okolja in izboljšanje življenjskega prostora živalskih in rastlinskih vrst, posledično pa tudi za ohranitev in izboljšanje zdravega življenjskega okolja ljudi.

Gre za strokovni sejem v sodelovanju s Komisijo za lovsko strelstvo in lovsko orožje pri Lovski zvezi Slovenija, kjer bo razstavni program zajemal vso opremo in pripomočke, potrebne za uspešen in varen lov. Predstavili se bodo tudi strokovnjaki kinologije in sokolarstva. Ne zamudite tudi Kinološke zveze Slovenije, ki bo predstavljala lovske pasme psov. Če pa boste prisluhnili kakšnemu od lovskih pevskih zborov ali rogistom, se udeležili predavanja ter pojedli dober divjačinski golaž, bo vaš dan popoln!

Dnevi športnega strelstva

Gre za prvi tovrstni sejem pri nas – sejem za ljubiteljske in profesionalne navdušence športnega strelstva. Na enem mestu boste videli in spoznali najnovejšo ponudbo opreme, pripomočkov in dobrih nasvetov za športno strelstvo. Na sejmu bo prikaz različnih strelskih disciplin, hkrati pa boste lahko tukaj preizkusili veliko opreme za športno strelstvo.

Športno strelstvo in lokostrelstvo

Razstavni program bo zajemal bogato ponudbo opreme, pribora in pripomočkov športnega strelstva. Program sejma nastaja v sodelovanju s Strelsko zvezo Slovenije, Slovensko zvezo za praktično strelstvo in Lokostrelsko zvezo, zato lahko pričakujete izjemno vsebino, kjer boste brez dvoma našli dovolj navdiha za svoj prosti čas. Lahko se boste srečali tudi z vrhunskimi športniki, ki dosegajo odlične rezultate po vsem svetu.

 

Altermed & Flora: Odkrijte pot do zdravega življenja

 

Z nastopom pomladi se na Celjskem sejmu odpirajo vrata najbolj »zdravega« sejma v regiji –  18 . sejma Altermed & Flora. Sejem se bo odvijal od 15. do 17. marca  na Celjskem sejmišču, obiskovalcem v družbi razstavljavcev in vrhunskega strokovnega spremljevalnega programa na kar treh prizoriščih pa prinaša izjemno priložnost za raziskovanje in odkrivanje poti do izboljšanja življenjskega sloga in splošnega počutja.

Sejem že leta dviguje zavest o pomembnih temah našega zdravja. Tako boste na sejmu Altermed & Flora spoznali širok nabor izdelkov in storitev s področij alternativne medicine in naravne samooskrbe. Mednje sodijo prehranski izdelki in dopolnila, naravna kozmetika, kozmoterapija, zelišča in rastlinska zdravila,  kristali, poldragi kamni, zdravilni kamni, meteoriti, med in izdelki iz čebeljega voska, zdravstveni turizem, joga, eko čistila, glineni izdelki, sadike, liofilizirano sadje, orodje za oskrbo rastlin, visoke grede, izmenjevalnica semen, eko oblačila in obutev (za otroke in za odrasle), naravna gradnja, eko pohištvo in izdelki za zdravo bivanje, in mnogo več.

Ne smemo prezreti niti raznolike ponudbe segmenta Flora, kjer boste lahko kupili različne sadike ter se izobrazili o pripomočkih in vzgoji rastlin po naravni poti. Če boste med 15 in 17 marcem boste videli in doživeli še več kot si lahko predstavljate.

 

Predstavnica Čebelarske zveze Slovenije

 

ApiSlovenija – največji strokovni čebelarski dogodek v Evropi -47 po vrsti

Med vam polepša življenje in svet okoli vas. Med pomaga povsod! In riše nasmehe na obraze! Vabijo vas v čudežni, predvsem pa čudoviti svet čebelarstva. Na Celjskem sejmu vas  letos že 47-ič zapored čaka ApiSlovenija – Dneva čebelarska v Celju.

V Sloveniji smo  vsi lahko neizmerno ponosni na bogato čebelarsko tradicijo in izjemno število čebelarjev. Na tem dogodku lahko spoznate najnovejšo opremo, materiale in tehnologije, ki vam bodo pomagale   razumeti, kako skrbeti za naše krilate prijatelje. Ne manjkajo niti predavanja, delavnice ter priložnosti za izmenjavo znanja med strokovnjaki in ljubitelji čebel.

ApiSlovenija ni le sejem, je tudi priložnost za srečanje s slovenskimi in mednarodnimi strokovnjaki ter ljubitelji čebelarstva. Skozi razstavni program in spremljevalne dogodke se lahko poglobimo v vse aspekte čebelarstva – od tehnologije čebelarjenja, do varovanja okolja in biotske raznovrstnosti.

Odkrijte  čarobni svet čebel in njihov vpliv na naš planet. In ves živ svet!

 

Vane T. Costa

 

 

Mogoče vam bo všeč