foto: VTC
Črna kronikaLokalnoSlovenijaV fokusu

Prosto sprehajajoči prevaranti »osvajajo« hiše in objekte na samem.

Pomlad  se bliža. Bolj »dejavni« postajajo tudi nepridipravi ali tisti, ki hočejo priti do plena in zaslužka brez lastnega dela. O tem pričajo tudi sporočila  policistov o obravnavanih primerih. Med njimi je tudi ta iz okolice Celja, ko bi se naj do stanovanjske hiše v Košnici pri Celju  včeraj, okoli poldneva, pripeljali štirje moški. Eden od njih, z zaščitno masko na obrazu,  je prišel do vrat in starejši lastnici hiše dejal, da prihajajo iz telekomunikacijskega podjetja in da naj ga spusti na podstrešje, ker mora odpraviti napako pri delovanju televizije. Lastnica je takoj posumila, da gre za prevarante in jih je odgnala ter nas obvestila o dogajanju. Ob tej priložnosti znova opozarjajo vse občane, da naj neznancev, ki prihajajo do njih pod raznimi pretvezami, ne spuščajo v hiše oziroma stanovanja. Gospa ni imela težave  telekomunikacijske narave.

 

Tudi iz okolice Kozjega  poročajo o moškem  s šilt kapo na glavi in zaščitno masko na obrazu, ki bi naj  včeraj prišel tudi do starejše stanovalke na območju Kozjega in jo poskušal prepričati, da ga spusti v hišo. Stanovalka ga je takoj odgnala, nakar je sedel v osebno vozilo, kjer ga je čakal voznik in sta se odpeljala.

Neznanci, nepovabljeni in podobni, ki sredi dopoldneva pohajkujejo v vaši okolici pa da  ni povezano s kakšnim povabilom ali delom za katerega vi ne veste, je znak za povečano pozornost in previdnost. Ko se ta dvom spremeni v potencialno nevarnost, pa je treba ukrepati in obvestiti policijo.

Vedno. Varnost premoženja in življenja sta  vedno na prvem mestu.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč