Nekategorizirano

Politična korupcija, ki bi morala iz DZ odnesti oba Židana, Gregorja in Dejana! SD kupila poslanca za 400 tisoč evrov!

Nesporno dejstvo je, da ima korupcija v Sloveniji domicil, da je prisotna v vseh porah naše družbe. Kamor koli pogledaš, korupcija! Korupcija v zdravstvu, javni upravi, gospodarstvu, v policiji, tožilstvu in sodstvu, korupcija v politiki…o tem pišejo mediji, ustanavljajo preiskovalne komisije, imamo KPK in še kak organ znotraj policije in tožilstva, ki bi se moral ubadati s tem, pa nič! V Sloveniji gre pri korupciji za sistemski problem, ki ga z oprostilnimi sodbami sodišča le potrjujejo!

V FOKUSU smo politični korupciji namenili kar nekaj člankov. Da je država postala “plen” korupcije. (vir) Pri županskih volitvah v Mariboru smo odprli vprašanje, kje se pri sedanjem županu Saši Aesenoviču prične in konča politična korupcija (vir), enako tudi pri soboškem županu Aleksandru Jevšku vir. Povsod, ampak res povsod imajo prste poleg bolj ali manj vidni člani Socialnih demokratov, s samim predsednikom Dejanom Židanom vred!

Preberite tudi, kako Odlazek pobira denar iz naših naročnin, ki jih plačujemo RTV Slovenija: 

 							 

Zadnje dejanje Socialnih demokratov, ki delujejo v “ukradeni” vili, presega vse meje razumnega. Brez sramu pred vso slovensko javnostjo kupijo poslanca SMC Gregorja Židana, da bi v koalicijskem partnerju vlade Janeza Janše, Počivavškovi SMC sprožili razdor in posledično razpad Vlade. Požareport razkriva, da je Gregor Židan nekdanjim kolegom iz poslanske skupine SMC priznal, da je za svoj prestop med poslance Socialnih demokratov dobil “sanjsko ponudbo, ki je ne more zavrniti.” Njegovo hvalisanje o “sanjski ponudbi” sta potrdila tudi vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga in predsednik Zdravko Počivavšek, ki je celo javno povedal, kdo je bil “sponzor” prestopa v SD. Šlo naj bi za razvpitega smetarsko/medijskega tajkuna Martina Odlazka, sicer dobrega znanca sodnih dvoran, iz katerih je odšel tudi s pravnomočno obsodbo.  Kravja kupčija pa naj bi se odvila pod nadzorom vodje svetniške skupine SD Matjažom Hanom. 

Če se tudi vi, kot mnogi drugi, ne strinjate s takšnim načinom trošenja RTV prispevka, podpišite peticijo tukaj.

V nogometnem žargonu, Gregor Židan se je pred leti tudi poklicno podil za nogometno žogo v ljubljanski Olimpiji in Mariboru,  naj bi bil “transfer” težak šokantnih 400 tisoč evrov! 

Če indici o kupnini držijo, bi iz Državnega zbora morala oditi oba Židana, Gregor in Dejan, NPU in KPK pa bi morala pod lupo vzeti še koga z vrha SD!

Spomin mi seže v leto 1996, ko se je zgodil prestop poslanca Cirila Pucka iz SKD v LDS, s čimer je Drnovšku zagotovil potreben glas za sestavo vlade. Takrat se je govorilo, da so “botri” v zameno za prestop Pucku pokrili njegove dolgove v igralnicah novogoriškega HIT-a. Da so tudi v ozadju prestopa Gregorja Židana iz SMC v SD poslančeve velike finančne težave, piše Pozareport.si  V rdečih številka niso le njegova podjetja Gregorino, d. o. o., in Kapodol, d. o. o., ampak naj bi zaradi dolgov pri športnih stavah Gregor Židan tesno piskal pri upnikih, zato naj bi bil zelo lahka tarča za podkupnino. Seznam grehov Gregorja Židana je kar dolg. Med drugim naj bi bil vpleten v ilegalne nogometne stave, dilerju z drogami Zoranu Glišiču naj bi kot nogometni trener pri Olimpiji “pomagal” s potrdilom o opravljenem družbeno koristnem delu…Po koncu poslanskega mandata naj bi Gregorja Židana čakala služba na Nogometni zvezi Slovenije, to pa itak obvladujejo kadri SD.

In kakšni naj bi bili motivi razvpitega tajkuna Martina Odlazka, enkrat že obsojenega zaradi gospodarskega kriminala, da je segel v žep in Socialnim demokratom Dejana Židana pomagal kadrovsko “okrepiti” poslansko skupino?

Enormni finančni dolgovi so se s pojavom epidemije Covid 19 le še povečali. Popolni zlom njegovega imperija lahko “reši” le padec vlade Janeza Janše. Levosredinska vlada, ki bi nasledila Janševo, naj bi vzpostavila poseben večdesetmilijonski fond za medije, kjer bi z denarjem davkoplačevalcev reševali (tudi) Odlazkove medije. Tudi zato je Odlazek med medije, ki z vsemi topovi tolčejo po vladi Janeza Janše, k reviji Reporter in tabloidu Svet24, dodal sveže “kupljen” spletni portal necenzurirano.si in športni časopis Ekipa.

Na potezi so Policija, NPU, KPK in še kdo, da v tej politično korupcijski zgodbi non plus ultra v zgodovini slovenske države, pridejo do dna. In če je vse to res, kar se piše in govori o prestopu Gregorja Židana iz SMC v SD, v Državnem zboru več ni prostora za oba Židana, Gregorja in Dejana in še koga, ki s strankarsko izkaznico SD v žepu greje poslanske klopi v DZ!

Kako globoko smo zabredli v sistemsko korupcijo, bo vidno tudi, če in kako se bodo zadeve lotili v Policiji, NPU, tožilstvu in KPK! 

Boris Cipot

vir: pozareport

Mogoče vam bo všeč