Nekategorizirano

Policistom s traktorjem preprečil izvedbo uradne naloge

Policisti  PP  Gornja Radgona so včeraj okrog 12. ure med kontrolo cestnega prometa  v Boračevi zaustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Suzuki, ki  pa  na  znake  policistov  ni ustavil in je z vožnjo nadaljeval v smeri Kapelskega  vrha  in  nato  v  smeri naselja Negova. Policista sta osebnemu avtomobilu  sledila  z  zvočnimi  in  svetlobnimi  signali.  Neznani voznik osebnega  avtomobila  je  med  vožnjo zapeljal na dvorišče pri stanovanjski hiši,  ko  se  je  čez  dovozno  pot  dvorišča postavil kmetijski traktor s
pripetim plugom. S tem dejanjem je policijski patrulji, ki se je pripeljala na  dvorišče preprečil izvedbo uradne naloge. Voznik osebnega avtomobila je s  kraja  pobegnil  in sicer tako, da se je odpeljal čez travnik in njivo v bližnji gozd, kjer je vozilo skril.

Z  zbiranjem  obvestil  na  kraju  in nadaljnjimi postopki policije je bilo ugotovljeno,  da je vozilo vozil 21-letni voznik, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja  in  zaradi  strahu  ni  zaustavil  policistom, nato pa z vožnjo nadaljeval.  Sopotnik  v  vozilu  je  med vožnjo poklical lastnika osebnega avtomobila  in ga prosil za nasvet, kako se naj izogne policijski kontroli. Lastnik  vozila  je  vozniku  svetoval, naj nadaljuje vožnjo skozi dvorišče njegovega doma, sam pa bo s traktorjem blokiral dostop do dvorišča. V  nadaljevanju  postopka  sta  bila  voznik  in  vozilo izsledena. Vozniku vozila,  ki  ni  posedoval  vozniškega  dovoljenja je bilo v skladu z ZPrCP vozilo  zaseženo,  zoper  njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.  Zoper  lastnika vozila, ki je policistom preprečil izvedbo uradne naloge, pa bodo kriminalisti Sektorja kriminalistišne policije PU M. Sobota podali kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Preprečitve  uradnega  dejanja  ali  maščevanja  uradni osebi po 299. členu KZ-1.

Mogoče vam bo všeč