Zasežene palice in pištole(foto: PUC)
BalkanČrna kronikačrna kronikaLokalnoSlovenija

Policisti izsledili nasilneže: »Skupina devetih oseb v celjskem gostinskem lokalu napadla varnostnike lokala. »Operirali« dalj časa na Celjskem. »

Pa še to prav v času ko vlada RS liberalizira pogoje za bivanje in delo ter zadrževanje tujcev v državi. Polovica omenjenih v poročilu pa je »prosto sprehajajočih«  delikventov in nasilnežev.

 

V  mesecu  januarju  so   policisti v enem od celjskih gostinskih lokalov obravnavali primer,  ko  je   v večernih urah, skupina devetih oseb napadla varnostnike gostinskega  lokala,  jim  grozila  in  jih  tudi poškodovala. Prav tako so poškodovali tudi  inventar na terasi gostinskega lokala.

Zasežena pištola (foto: PUC)

Pretekli  teden  so  pri   teh osumljenih, na dveh lokacijah v Celju,  opravili hišne  preiskave,  kjer  so  zasegli več palic za napad, bokser, pištoli z naboji  ter  več  električnih  vodnikov,  za katere obstaja sum, da so   da so bili pridobljeni  s kaznivim dejanjem.

Ukradeni vodniki(foto: PUC)

Omenjeni so osumljeni tudi, da so konec oktobra  lani na terasi gostinskega lokala v Celju napadli in hudo poškodovali 30-letnega moškega, dva  od njih sta osumljena še ropa v mesecu novembru, ko sta na Mariborski cesti v Celju napadla  23-letnega moškega ter mu ukradla denarnico.

 

Zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilništvo, poškodovanje tuje stvari, grožnje,  rop ter sodelovanje v skupini, ki stori kaznivo dejanje, so osem oseb  kazensko ovadili. Štirim osumljenim,  starim 20, 21, 49 in 50 let, ki so državljani Slovenije,  Bosne in Hercegovine in Srbije, so za čas nujnih preiskovalnih   dejanj   odvzeli  prostost,  dva  od  njih  pa  privedli  k preiskovalnemu  sodniku  ter  zanju  predlagali  tudi ukrep izgona tujca iz države.

Da bo le striktno izvajanje ukrepov in kasneje morebitni poskusi ponovnega vstopa. Brez reverzibilne-dvosmerne  kontrole istih ali njim podobnih ni nič. Doseženo se bo kmalu izničilo.  Kraji kot so Celje in podobni drugod po Sloveniji, ki niso imeli silno razvejano kriminalno in nasilniško »sceno«, postajajo »Meka« za tovrstne marginalne in podtalne strukture,  ki resnično ogrožajo varnost prebivalcev pri nas.  Liberalizacija v napačno smer.  Upam,  da ne v nedogled.

Vane T. Costa

Vir. puc&vtc

Foto: pucelje

Mogoče vam bo všeč

Več v:Balkan