Nekategorizirano

Policija na ministrstvu za kulturo preverja sum kaznivega dejanja

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so na podlagi medijskih objav o šikaniranju uslužbenca ministrstva za kulturo začeli s preverjanjem razlogov za sum uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Če bodo razlogi za sum dejanja potrjeni, bodo pričeli s predkazenskim postopkom ter o zadevi obveščali pristojno državno tožilstvo.
V medijih zadnje dni kroži novica o samomoru uslužbenca ministrstva za kulturo zaradi domnevnega šikaniranje na delovnem mestu. Pri Sindikatu kulture in narave Slovenije (Glosa) so v ponedeljek na premiera Marjana Šarca naslovili pismo, v katerem so poudarili, da so “skrajno nestrpni do slehernega posega v varno, zdravo in spoštljivo delovno okolje” ter, da “do konca prezirajo trpinčenje/šikaniranje/mobing na delovnem mestu”. Dodali so, da so pretreseni ob “samomoru na ministrstvu za (ne)kulturo”.

Več preberite na: https://www.demokracija.si/slovenija/na-ministrstvu-za-kulturo-preverjajo-sum-kaznivega-dejanja.html

Po poročanju pozareport.si se je Dejan Židan, predsednik državnega zbora in “lider SD”, je po izbruhi afere na ministrstvu za kulturo, čeprav gre za neposredno vpletenost stranke, ki jo vodi, še vedno potuhnjeno tiho. Marjanu Šarcu pa takšna situacija, kot je v tem trenutku, še vedno zelo ustreza. Mediji ga zaradi te afere celo povzdigujejo in hvalijo, češ, “hitro” je posegel vmes ter “odločno” zahteval pisna pojasnila od Prešička, hkrati pa ta afera močno destabilizira in ogroža SD, kar Šarcu, ki je danes diplomatsko v švicarskem Davosu, ravno zdaj, ko počasi prihajajo evropske volitve, še kako ustreza.

Mogoče vam bo všeč