Nekategorizirano

Policija mariborski ODT ovadila brutalneža, ki je skoraj do smrti pretepel sodnico Danijelo Ružič

Mariborski kriminalisti so na okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo proti moškemu, ki je osumljen poskusa umora mariborske sodnice Danijele Ružič.

Policijska uprave Maribor je v ponedeljek podala kazensko ovadbo zoper moškega, ki je osumljen poskusa umora. Osumljeni naj bi 16. junija letos v nočnem času pred stanovanjsko hišo v Pekrah v okolici Maribora hudo telesno poškodoval sodnico okrožnega sodišča v Mariboru. Več podrobnosti bo znanih jutri, saj je PU Maribor za opoldne sklicala posebno tiskovno konferenco.

Ugibanj o storilcu ali storilcih in s kakšnimi predmeti so se lotili sodnice Ružičeve, je bilo v minulih dneh več kot dovolj. Največkrat se v neuradnih komentarjih omenja kij, s katerim naj bi se brutalnež lotil sodnice. 

V petek so sicer policisti v povezavi z napadom pridržali eno osebo, ki so jo nato v nedeljo izpustili. Kot so poročali mediji, je bil pridržan partner sodnice. Kriminalisti so ga pridržali po petkovi hišni preiskavi na njunem domu v Pekrah.

Kriminalistično preiskavo usmerja okrožno državno tožilstvo v Mariboru, vanjo pa je vključeno večje število kriminalistov in strokovnjakov nacionalnega forenzičnega laboratorija. Kriminalistična preiskava poteka v smeri sodničinega zasebnega življenja in v povezavi z njenim delom kot sodnice, je v izjavi za medije v soboto povedal vodja službe direktorja PU Maribor Bojan Kitel. 

Mogoče vam bo všeč