Nekategorizirano

Poletne specialnosti – tatvine goriv na avtocestnih parkiriščih in ilegalni prehodi čez mejo v povečanem obsegu

Policijska uprava Celje  v svojem poročilu dogodkov omenja da so tekom včerajšnjega dne prejeli 287 klicev občanov.  75 klicev je bilo interventnih.

Kar preseneča, pa je dejansko stanje na parkiriščih, kjer se predvidoma zadržujejo vozila in vozniki iz tujih držav, navaja na razmišljanje, da si medsebojno kradejo. Spori kot da se lažje rešujejo in opravljajo poravnave računov na tujem ozemlju. To kaže tudi  v primeru tatvine goriva na avtocestnem počivališču Lopata, ki so ga obravnavali celjski policisti, ko je neznani  storilec  iz rezervoarja bosanskega tovornega vozila ukradel dobrih 500 litrov goriva.

Ilegalni prehodi državne meje – še kar naprej in še množičnejši!?

Policisti PU  Celje poročajo o prijetju več ilegalnih prebežnikov na svojem območju . Izsledili so jih na območju Kunšperka v občini Bistrica ob Sotli ter Dobovca v občini Rogatec. Temu  verjetno botruje tudi  bolj razvejan teren in obstoječa vegetacija, ki jim  pomaga se zliti z barvami ki so dominirajoče v rastlinskem svetu in rastju. Kljub bodeči žici, ki je metalna in daje odsev, ki ga na žalost uporabljajo prav ilegalci za svojo »signalizacijo«

Ilegalne prebežnike  ki so jih  ujeli ponoči, oziroma so jih izsledili je kar  21. Med njim je kot navajajo,  11 državljanov Pakistana in 8 iz Bangladeša  prejetih v Kunšperku.  Dva ilegalca, ki so ju prijeli v Dobovcu, sta državljana Alžirije. Postopki z njima  so še v teku. To da se s poletjem in lepšim vremenom le stopnjuje pritisk na mejo, je znano, je pa manj prijetna stran,  da so glede na razdaljo, ki so jo  ilegalni migranti dali skozi kaže  namen, da ti ljudje pridejo čim dlje v notranjost Evrope.  Bolj globoko so noter, bolj težko jih vrnejo v izvorno državo in bolj »razumevajoča«  je Evropa.

Ali nam je nujno potrebno jih razumeti in k sebi vzeti?
Menim da ne!

 

Vane T. Costa

 

 

 

 

Mogoče vam bo všeč