Nekategorizirano

Po pismu zaskrbljenih zaposlenih opoziciji, tokrat pisna zahteva uradnikov MO MB Arsenoviču za kolektivno premestitev

Mariborski pohorski šerif, župan MO Maribor Saša Arsenovič, se sicer te dni predaja sladkim skrbem, kako bo v zakon popeljal svojo 27 let mlajšo ljubezen Katjo Jaušovec, s katero že ima poldrugo leto starega otroka, zato pa mu v občinski stavbi poka po vseh šivih. Slab mesec nazaj so se “zaskrbljeni” zaposleni  v občinski upravi s pismom obrnili na opozicijo v mariborskem mestnem parlamentu in jih opozorili na nevzdržne razmere.

Zapisali so, da župan Arsenovič brez sramu razmetava javna sredstva za direktorja, pomočnico direktorja, vodjo urada, svetovalca na zaupanje, za povrh pa bi imel kar štiri podžupane. Do uslužbencev je aroganten in žaljiv, na dnevnem redu so šikaniranja, mobing…skratka Arsenovič je pripravljen ožeti občinska javna sredstva zato, da poplača volilne usluge propadli SMC in Alenki Iskra iz Židanove SD, ki ji je za podporo obljubil položaj četrte podžupanje.

Nakana se mu je sicer sfižila, ker niti na redni, kaj šele dopisni seji mestnega parlamenta ni uspel zagotoviti potrebnih 30 glasov, s katerimi bi spremenil statut MO Maribor. Četudi mu je “na pomoč” priskočil mariborski Pucko Zvone Zinrajh, so mu hrbet obrnili kar v njegovi koialiciji, zato se je za nekaj časa Alenka Iskra obrisati pod nosom za položaj četrte podžupanje.

Prah po neuspešnem “inštaliranju” Iskre za podžupanjo se še ni polegel, že so prišle na plano govorice, da naj bi Arsenovič v svojih županskih dvorih zaposlil Katjo Šeruga, prvo damo njemu tako podložnega in zvestega Hakl/Polaničevega glasila Večer.

Včeraj pa novo pismo. Tokrat podpisano, kar 20 uslužbencev mestnega Urada za komunalo, promet in prostor se je podpisalo pod njim, naslovili pa so ga na Arsenoviča, njegovega v.d. direktorja občinske uprave in na sindikat MO Maribor. V njem zahtevajo prerazporeditev, in sicer zaradi pritiskov. Njihova neuradna šefica je postala Barbara Mikuš Marzidovšek, ki jo je Arsenovič januarja za višjo svetovalko z 2033 eur osnovne bruto plače pripeljal iz Vitanj – kjer jo je decembra odpustil tamkajšnji župan Slavko Vetrih. Ta je za Radio Štajerski val ob razrešitvi Mikuš Marzidovškove dejal, da so si njenega odhoda želeli tudi ostali zaposleni. 8. maja je Arsenovič Mikuš Marzidovškovo pooblastil za predhodno parafiranje vseh dokumentov Sektorja za komunalo in promet v Uradu za komunalo, promet in prostor.

In to je tisto, o čemer v pismu Arsenoviču, direktorju občinske urpave in sindikatu zaposleni sporočajo, da vodsto izvaja pritiske s preferiranjem določenih ponudnikov. Postavljali naj bi tudi nerealne roke, pri tem pa ni denarja za izvajanje projektov – a nadrejni od njih zahtevajo, naj to ignorirajo?!

Barbara Mikuš Marzidovšek je dobila slubo sekretarke v županovem kabinetu, po naših inforamcijah pa tega delovnega mesta sploh ni v sistematizaciji.

In to je tisto, o čemer v pismu Arsenoviču, direktorju občinske urpave in sindikatu zaposleni sporočajo, da vodsto izvaja pritiske s preferiranjem določenih ponudnikov. Postavljali naj bi tudi nerealne roke, pri tem pa ni denarja za izvajanje projektov – a nadrejni od njih zahtevajo, naj to ignorirajo?!

Menda je Saša Arsenovič po prejetem pismu zaposlenih ostal brez besed? Hud udarec za prepotentnost in aroganco, s katero je po vzoru na ljubljanskega šerifa Jankoviča, sam lomastil po MO Maribor kot da je njegov fevd. Zato brez odgovora na vprašanja, kako bo občina plačala projekte, ki jih načrtuje, pa zanje sploh ni denarja. 

Občinske posle naj bi  dobilo podjetje Indrast, ki je v zadnjih letih utrpelo silen upad prihodkov – iz več kot 1,5 milijonov evrov v letih 2014 in 2015 na nekaj čez pol milijona v letih 2017 in 2018 in je bilo praktično ves čas prisesano na korito mariborskega mestnega proračuna, iz katerega je po podatkih ERAR prejela cca 3,2 milijona evrov.

Lastnica podjetja je Klementina Ferk, ki je tudi direktorica.

Kako bo Saša Arsenovič razrešil “štalo,” ki si jo je v občinski uopravi sam naredil, bo seveda zanimivo videti. Zaenkrat se je zavil v molkin vso pozornost usmeril v svatbo, ki bo prihodnjo soboto. 

Mogoče vam bo všeč