Nekategorizirano

Pivčeva odstopila in napovedala nov boj za predsednico

Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec je na seji izvršnega odbora DeSUS odstopila z mesta predsednice stranke. Svet stranke, ki bo zasedal po koncu seje izvršnega odbora, bo odločal o tem, kdo bo stranko začasno vodil do kongresa. Pivčeva je povedala, da izvršni odbor svetu stranke, ki ga vodi Tomaž Gantar, predlaga, da DeSUS začasno prevzame eden od podpredsednikov stranke.

 Ob tem je Pivčeva napovedala, da bo na predčasnem volilnem kongresu spet kandidirala za predsednico stranke.

Da se je izvršni odbor DeSUS seznanil z odstopom Aleksandre Pivec z mesta predsednice DeSUS, je sporočil vodja poslancev DeSUS Franc Jurša. Pivčeva je nato v izjavi za javnost poudarila, da je odstopila, ker na izvršnem odboru niso našli “pravno legitimne poti za razrešitev nastale situacije”.

“Pravno dvomljivo delovanje želim prekiniti. Na današnji seji izvršnega odbora sem podala svojo odstopno izjavo in predlagala pet sklepov, od katerih so bili vsi izglasovani,” je povedala Pivčeva. Pojasnila je, da so omenjene sklepe predlagali svetu stranke, in dodala, da upa, da bo svet stranke, ki ga vodi Tomaž Gantar, sklepe, ki niso zavezujoči, na koncu tudi spoštoval.

 

Mogoče vam bo všeč