Nekategorizirano

Pet minut slave v pijanem stanju stanejo odvzem izpita in 1200 EUR globe

 Kot so sporočili iz PU Celje, so Ravenski  policisti   imeli v nedeljo pozno zvečer v postopku 30-letnega občana,  voznika  osebnega  vozila,  ki  je  med  vožnjo  uporabljal  modre rotacijske  luči.  Preizkus  z  alkotestom  je  pokazal,  da  je  imel 0,66 miligramov  alkohola  v  litru izdihanega zraka ali drugače povedano, nekaj več  kot  1,30 promilov alkohola v krvi. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so ga pridržali in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Zaradi  neupravičene  uporabe   rotacijskih  luči  so  mu   začasno odvzeli registrske tablice. Ker se je 30-letni Korošec pred tem v gostinskem lokalu izdajal za uradno osebo ga bodo še kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja lažno izdajanje za uradno ali vojaško osebo po 305. členu Kazenskega zakonika – 1.

Z zbiranjem obvestil so namreč ugotovili, da se je 30-letnik, v nedeljo, pred gostinski lokal na Ravnah na Koroškem pripeljal z vklopljenimi modrimi utripajočimi lučmi. V lokalu je od zaposlene zahteval osebne podatke ter  grozil z izrekanjem glob.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo zoper njega podali obdolžilni predlog. Grozi mu 18 kazenskih točk in 1.200 € globe.

Denarna kazen oziroma zapor do enega leta  pa mu grozi, ker se je izdajal za uradno osebo.

Veseljačenje,postavljanje, izigravanje in igranje ter predstavljanje za uradno osebo, mu ni  prineslo neke pretirane slave, kvečjemu ob streznitvi prijemanje za glavo  in tuhtanja zakaj se  ni  ustavil prej   preden so ga ustavili drugi.
Draga šola, v odsotnosti zdrave in pameti in bistrih misli, je za vsakogar za vpletenega Korošca pa če posebej.

Vane T.Costa

Mogoče vam bo všeč