izobraževanjeLokalnoosveščanje potrošnikovSlovenijaV fokusu

Pester program ob otvoritvi mariborskega Kotička ponovne uporabe na mali tržnici

Mala tržnica (v Mariboru) postaja tržnica odgovornih nakupov zadovoljnih strank, ki jim ni vseeno kaj pojedo, od kod prihaja hrana ki jo kupijo, kakšno hranljivo vrednost ima hrana, ki jo uživajo in koliko odpadkov povzročijo z nakupom hrane. S svojim odgovornim nakupovanjem naši kupci podpirajo kmetije v neposredni okolici mesta, ki nas skozi vse leto oskrbujejo z domačo polnovredno in vitaminov polno hrano.
Mestna občina Maribor, podjetje Snaga, Društvo Pupillam z Zeleno japko in dnevni center aktivnosti starejših TOTI DCA so združili moči in pripravili prijazen EKO kotiček, ki ga boste našli znotraj zaprtega paviljona Male tržnice (Dominkuševa ulica).
»Kotiček ponovne uporabe« bo deloval v sodelovanju s podjetjem Snaga d.o.o., ki je tak kotiček že postavilo na zbirnem centru na Lahovi cesti. Namenjen bo izmenjavi uporabnih predmetov, ki jih meščani ne uporabljajo več. V Kotiček ponovne uporabe bo možno prinesti manjše uporabne predmete, iz njega pa odnesti predmete, ki bodo imeli za vas uporabno vrednost. V kotičku bo možno posedeti, se pogovoriti s sosedom, popiti kozarec vode iz pipe obogaten z dišavnicami, ki rastejo na tržnici, ali jih bodo za vas prinesle naše branjevke in prijazne sosede. Za kotiček bodo skrbele prostovoljke iz socialnega podjetja Pupillam.
Eko aktivnosti z družbenim (in okoljskim) učinkom znotraj male tržnica na Dominkuševi 5 v Mariboru se nadaljujejo.
Mestna občina Maribor, Snaga Maribor, društvo Pupillam s trgovino Zelena japka in dnevni center aktivnosti za starejše Društvo TOTI DCA Maribor, so.p., so združili moči in pripravili program:
PETEK, 27.8.2021 – ob10:00 Otvoritev Eko kotička: PRINESI:ODNESI, izmenjava rabljenih predmetov
SOBOTA, 28.8.2021 – ob 9:00 uri otvoritev Kotička ponovne uporabe za kupce
TOREK, 31.8.2021 – ob 10:00 EKO delavnica – Zavijanje šolskih zvezkov z ovitki iz koledarjev, posterjev in plakatov
TOREK, 31.8.2021 – ob 17.00 uri izmenjevalnica oblačil in čajanka
Delavnica in izmenjevalnica bosta potekali na zunanjem platoju tržnice, tako da bo možno zagotoviti potrebno varnostno razdaljo med udeleženci. Obvezna je uporaba obrazne zaščitne maske.
Na otvoritvi (v petek 27.8.2021) bodo poskrbeli za zdravo, vitaminov polno malico in kozarec mariborske hladne vode.
Delavnica in izmenjevalnica bosta potekali na zunanjem platoju tržnice, tako da bo možno zagotoviti potrebno varnostno razdaljo med udeleženci. Obvezna je uporaba obrazne zaščitne maske.
vir: http://www.pupillam.org/

Mogoče vam bo všeč