Nekategorizirano

Opozicija na okopih. Ni jim mar za zdravje ljudi. Mar jim je samo za oblast

Nagajanje opozicijskih strank

Opozicijske stranke Levica, LMŠ, SAB in SD bodo tako danes s podpisi 37 poslank in poslancev vložile zahtevo za ustavno presojo dveh členov intervencijskega zakona in sprejetih odlokov vlade. Dva člena zakona, ki je stopil v veljavo 11. aprila, bodo opozicijske stranke danes poslale v ustavno presojo ustavnemu sodišču ter ob tem zahtevale tudi začasno zadržanje izvajanja teh določb. Gre za 9. in 103. člen zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP), ki s širitvijo inšpekcijskih in policijskih pooblastil določata, kako se uveljavljajo vladni akti, ki naj bi po njihovem mnenju posegli v pravico prebivalstva do gibanja, obratovanja trgovin in premikanja med občinami. Tudi dva vladna odloka vlade Janeza Janše bodo opozicijske stranke poslale v presojo ustavnemu sodišču.

Ustavno sodišče je že  pretekli teden že odločilo, da omejevalni ukrepi vlade, niso neustavni, ker gre za izredno situacijo. Le enkrat tedensko se bo vlada morala posvetovati, ali so omejevalni ukrepi še potrebni in v kakšni meri.

Očitno koronavirus v Sloveniji ni največja nevarnost za Slovenke in Slovence. Nevarnost predstavlja tudi opozicija. Treba je vedeti, da so bili vladni ukrepi sprejeti zaradi zajezitve koronavirusa in da so se le-ti ukrepi izkazali za pravilno odločitev. Glede na zadnje podatke o številu okuženih bi lahko celo dejali da so ukrepi zares odlični. Nasprotno od nagajanja opozicije pa so mnenja ljudi popolnoma drugačna, saj ukrepe vlade podpira kar 70% ljudi.

Pa razumi kdor more!

 

 

Mogoče vam bo všeč