Nekategorizirano

Odstop predsednika vlade: Od Serpentiška do Šarca in nazaj!

Kakšen čudovit dan, bi lahko dejali, če bi si sposodili besede Boruta Pahorja. 

Najprej je zjutraj odstopil Minister za finance Andrej Bertoncelj predvsem zaradi strokovnih razlogov za tem pa je odstopil tudi premier Marjan Šarec.

Predsednik SDS Janez Janša je na Twitterju ob fotografiji stališča ministrstva za finance gleda nesprejemljivosti dopolnila LMŠ zapisal, da “politično truplo vlade brez vodstva razpada hitreje od napovedi in ob tem skuša narediti čim več škode, prednjači pa LMŠ”, in ministrstvu čestital za pogum.

Prejšnji teden se je pokazala velika razpoka v koaliciji pri odločanju, ali in kako naj se ukine dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Zdravstveni minister Aleš Šabeder je namreč vztrajal, da morebitni finančni primanjkljaj, ki bi lahko nastal po ukinitvi plačevanja zavarovanja komercialnim zavarovalnicam, krije državni proračun. Medtem ko je finančni minister Andrej Bertoncelj v pismu, ki ga je spisal z državnimi sekretarji na svojem ministrstvu, izpostavil, da podpirajo le kritje največ desetih milijonov evrov na leto.

Šarec pravi da se zaveda, da bo zdaj začela oblikovati nova vlada, a bi bilo po njegovih besedah tako do državljanov kot do samih sebe najbolj pošteno, “da gremo na predčasne volitve”.

Prav zanimivo pa je, katerega levega izbranca bodo sedaj strici izbrali za vodenje vlade. Ali pa bodo Šarcu pustili, da državo pelje v propad še naprej.

Mogoče vam bo všeč