Nekategorizirano

Odpuščeni policist ropal bencinske servise in pošte na celjskem

V torek so  policisti v Celju obravnavali rop bencinskega servisa. Po dejanju so prijeli in pridržali dva moška, ki sta poleg storitve včerajšnjega ropa, osumljena še storitve  več ropov bencinskih servisov in pošt na območju Policijske uprave Celje.

S tem  sinočnjim prijetjem dveh moških, osumljenih storitve več ropov bencinskih servisov  in pošt na širšem celjskem območju, celjski kriminalisti zaključili z obsežno preiskavo. Kot se je dalo po prijetju roparjev seje izkazalo da gre za 29  in 41 moška, oba slovenska državljana. Obema je bila včeraj okrog 20:30 ure bila odvzeta prostost.

Osumljena sta v torek, nekaj po 20. uri, ob zaprtju bencinskega servisa, zamaskirana prišla do bencinskega servisa na Ljubljanski cesti v Celju. Eden izmed osumljenih je pristopil do zaposlene, zoper njo uporabil silo in jo  prisilil,  da mu je izročila denar in večjo količino vinjet. Po dejanju sta osumljena kraj dejanja zapustila z osebnim avtomobilom. Kriminalisti in policisti so ju takoj  po dejanju začeli zasledovati in večkrat ustavljati. 41-letni  voznik  odredb  policistov ni upošteval in je  z veliko hitrostjo vozil  v  smeri  avtoceste,  po  avtocesti  v smeri Dramelj in nato v smeri Slovenskih  Konjic.  Na  konjiškem  območju  so  uporabili   tudi prisilno sredstvo za ustavljanje vozil – stinger ter vozilo ustavili.  Vmes pa  sta poškodovala več policijskih vozil pa tudi vozil občanov. Ugotovljeno je bilo da sta osumljena  v  ropu  bencinskega  servisa  na Ljubljanski cesti v Celju ukradla denar in vinjete, v skupni vrednosti več kot 50.000 evrov. Strah in posledice za psihično zdravje tam zaposlene  pa nemerljivo škodljivo, ki pa je do nadaljnega  v bolniškem staležu.

S preiskavo podobnih dejanj je bilo ugotovljeno da je  ta »tandem« svoje moči združil v še najmanj treh primerih ropov in sicer  dveh pošt, Vransko in Teharje in še enega bencinskega servisa v Šempetru v Savinjski dolini.  Vzorec je bil enak , vsepovsod so prišli  pred koncem dela ali takoj zatem, uporabljali silo in orožje in ne preveč obljudene lokacije in Ob prijetju je bilo ugotovljeno da je eden od dveh roparjev, 41 letni moški nekdanji policist, ki ni bil ravno vzoren  delavec policije. Dvakrat odpuščen, prvič 2011, enkrat sprejet nazaj  zaradi odločbe sodišča, drugič odpuščen avgusta 2018,  kar storjenim ropom in nečednih ter kaznivih dejanj dodaja slab priokus vsemu slabemu  kar je že storjeno.

Oba  bodo  kazensko ovadili za štiri kazniva dejanja Rop, po členu 206/I-II  Kazenskega zakonika (KZ-1)., za kar je zagrožena zaporna kazen od 3-15 let.Oba   osumljena  sta  danes  s  kazensko  ovadbo  privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju in pripor.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč