Nekategorizirano

Aroganci župana Arsenoviča ni videti konca. Izredno sejo delavcev Športnih objektov Maribor zaprl za javnost!

Arogancam župana Arsenoviča ni videti kraja. Tako se je spravil nad vodjo sindikata Špotnih objektov Maribor: »Žalosti me, da po letu dni od imenovanja novega direktorja še zmeraj dela vsak po svoje. Mi vsi plačujemo te ljudi, oni pa delajo še večje probleme tam, kjer jih je že tako ogromno. Športni objekti poslujejo slabo, oni so prvi, ki bi morali strniti vrste. Čeprav smo se ob imenovanju Tadeja Mežnarja za direktorja z bivšim direktorjem Tonetom Knezom in predsednico sindikata Karmen Rotman dogovorili, da bodo delali skupaj, je že takrat bila izjemno slaba energija s strani Rotmanove, ki je, zato, da bi si zagotovila moč, sama sebi ustanovila sindikat. To se ne dela.« Je župan povedal za Večer.

Ta mu seveda ni ostala dolžna: »Župan je s to izjavo prestopil vse meje in še enkrat in vnovič pokazal svoj odnos do ljudi, ki dejansko služijo mestu, hkrati pa je izrabil sindikat zavoda za preusmerjanje pozornosti od dejanskih problemov zavoda na poskus diskreditacije tistega, ki je na nepravilnost opozoril,” se je odzvala Rotmanova. Poudarila je, da je v sindikatu ŠOM 43 od 61 zaposlenih, kar je po njenem mnenju legitimna večina in ne posameznik.«

Ali župan s tako  izjavo, ki je bila vsekakor nepremišljena, želi ustrahovati in diskreditirati zaposlene in sindikat?  Namesto, da bi ga zanimala dejstva, izraža aroganco. To pa pri njem ni nič novega? Še več. Seja sveta ŠOM je sklicana v kabinetu župana Arsenoviča in je nezakonito zaprta za javnost. Poslovnik ŠOM predvideva, da se javnost lahko omeji ali izključi le, če tako sklene svet zavoda. Tokrat pa je tako sklenil le župan?

Mogoče vam bo všeč