Nekategorizirano

Obstoja krog ljudi, ki želi da se Pivčeva umakne iz politike

Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec je gostovala na RTV pri Igorju Pirkoviču, kjer sta se sogovornika pogovarjala o aktualnem dogajanju v stranki DESUS.

Ministrica je omenila, da obstaja krog ljudi, ki jim je v interesu, da se umakne iz politike. Od pristojnih institucij pričakuje, da bodo zadeve raziskale. pravi, da so se 14 dni po medijih objavljale fotografije njenih otrok, in raziskala bo, kakšne so njene pravice glede tega. Ne razume, da se nihče ni obregnil v razgaljanje osebnih podatkov mladoletnih otrok.
Dejala je, da so po Počivalšku, nekateri začeli trkati na njena vrata, kar je ministrica sicer pričakovala. Pravi, da vse te zgodbe niso naključne, ampak posebej izbrane in času primerne. Informacije o morebitne spornosti so po vsej verjetnosti prišle iz same stranke ali pa iz krogov ljudi, ki se ne strinjajo s predsednico. Spregovorila je tudi o delovanju medijev in o odnosih s poslansko skupino, s strankarskim kolegom in ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem. Povedala, da so njuni odnosi precej slabi in hladni.
Aleksandra Pivec: “Isto sem delovala pod vlado Marjana Šarca, tudi takrat sem hodila po kmetijah in so nas kje tudi pogostili, pa ni bilo nič narobe!”
Pivčeva je tudi odločno povedala, da ne misli podati odstopne izjave. Če bi to želela storiti, bi to storila takoj po pozivu, sedaj pa tega ne misli narediti. Kot je povedala, si želi, da jo razreši kongres stranke, ki jo je tudi ustoličil. To bi trajalo približno mesec in pol.

Mogoče vam bo všeč