Nekategorizirano

Objavljen video posnetek Navalnyjeve zastrupitve: letalska družba trdi, da med letom ni spil ničesar

Zdravniki se borijo za življenje ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, ki mu je na letalu nenadoma postalo slabo, potem ko so ga domnevno zastrupili. Med potniki naj bi nastalaje splošna histerija,  objavljen video z letala.

“Domnevamo, da so Alekseja zastrupili z nečim, kar so mu vlili v čaj. To je bilo edino, kar je pil od tega jutra. Zdravniki pravijo, da se je strup hitreje absorbiral skozi vročo tekočino,” je  povedala tiskovna predstavnica Sklada za boj proti korupciji Kira Jarmiš.

Namestnik šefa bolnišnice, kjer je nameščen Navalny, teh navedb ni potrdil, je pa dejal, da zdravniki med drugim poskušajo ugotoviti, ali je zastrupitev razlog, zaradi katerega je Navalny v resnem stanju. Potniki, ki so bili na letalu, ki je letelo iz Tomska proti Moskvi trdijo, da je Navalny med poletom postalo slabo, zato so morali nujno pristati v Omsku.

Tiskovni predstavnik letalske družbe S7, s čigar letalom je potoval ruski opozicijski vodja Aleksej Navalni, je sporočil, da med poletom Navalny ni ničesar pojedel ali spil.

Videoposnetel z leta Tomsk – Moskva na jaterem naj bi bil zastrupljen Aleksej Navalny

“Zdravstveno stanje enega od naših potnikov, Alekseja Navalnega, se je močno poslabšalo kmalu po vzletu letala, ki je bilo iz Tomska namenjeno v Moskvo. Na letalu ni ničesar jedel in pil,” je  povedal  tiskovni predstavnik, poroča Tass. Kot je navedel, je osebje letala hitro reagiralo v skladu s postopki in takoj prijavilo težavo letalskemu poveljstvu, ki je naročilo, da pristanejo na najbližjem letališču, kjer je bil Navalny izkrcan, letalo pa je nadaljevalo svoj polet. Doda še, da sta dva potnika, ki sta letela z Navalnyjem, ostala v Omsku.

Prav tako bo potekala preiskava v kavarni na letališču v Tomsku, kjer je Navalny pil čaj, pregledali pa bodo tudi video kamere. Po besedah ​​direktorja letališča v Tomsku se noben drug potnik ni pritožil in dodal, da so specialisti takoj prišli v kavarno, da bi opravili preiskavo. Pred časom je tiskovna predstavnica Navalnyja Kira Jarmiš sporočila, da je letalo, na katerem je bil, prisilno pristati v Omsku, potem ko mu je med poletom postalo slabo, pa tudi, da je pil čaj in namigovala, da je bil morda zastrupljen.

Mogoče vam bo všeč