Nekategorizirano

Maske, ki ubijajo virus, so prispele na Hrvaško

Maske, ki same ubijajo virus, so prispele na Hrvaško in so od danes na voljo v prodaji. To koristi zdravnikom, pa tudi vsem ljudem, ki se želijo učinkovito zaščititi pred koronavirusom.

Od danes se maske distribuirajo prek Medice in bi morale biti kmalu na voljo v lekarnah.

“Posamezna cena znaša približno 10 KM in v tej pošiljki smo nabavili 128.000 kosov, vendar je to le prva v nizu. Pričakujemo več naročil, predvsem zato, ker so nas že kontaktirali ljudje iz Srbije, Madžarske, Avstrije in Švice, da jih zanima nakup,” pojasnjujejo iz podjetja Rinigard, ki je uvoznik teh mask, piše 24sata.

Pravijo, da se bo cena, odvisno od velikosti naročil, v prihodnosti verjetno spremenila. Maska se po videzu ne razlikuje od klasičnih kirurških mask za obraz, ko pa so bile izdelane v materialu, so vgradile bakrov oksid z protivirusnimi in antibakterijskimi lastnostmi. Masko lahko uporabljate v nedogled, dokler je fizično ne uničite ali prelijete z vodo.

Nosimo ga lahko do tri ure, nato pa ga odstranimo, odložimo na ravno površino in pustimo 40 minut, da nevtralizira lastnosti materialnih patogenov. Izraelski znanstveniki, ki so ga zasnovali, so ga razvili na podlagi tehnologije za izdelavo povojev in druge vojaške opreme, posebnost maske pa je v tem, da se njena učinkovitost sčasoma ne zmanjšuje. Koristi imajo zdravniki, pa tudi vsi ljudje, ki se želijo učinkovito zaščititi pred koronavirusom.

Mogoče vam bo všeč