Nekategorizirano

Objavljamo pismo predsedniku vlade v zvezi s pobudo o ukinitvi RTV naročnine

Spoštovani predsednik vlade, g. Janez Janša, spoštovani minister za kulturi g. Vasko Simoniti!

Pred časom sem vam v imenu skupine Ukinite prisilno plačevanje RTV SLO prispevka poslal pismo s pojasnilom, zakaj je skupina nastala in z glavno zahtevo, da naredite vse, da se zakonsko odtujevanje našega denarja za stvari, ki jih ne želimo “kupovati”, ustavi in UKINE!

Danes skupina šteje 6000 članov, odzivi na naše delovanje so v javnosti, ki je s tem plačevanjem obremenjena pozitivni, mediji poročajo posredno s strahom in odporom, ker se seveda bojijo, s strani vlade in pristojnega ministrstva pa odgovora na zahteve nismo dobili! Vsekakor je slišati, da ste gibanje zaznali, a se nam zdi to zelo površno, pavšalno in nekorektno!

Tisti, ki imajo desetletne koristi od našega denarja, absolutni vpliv na program, vsebine in vodenje RTV SLO so agresivni in zaščitniški, kar pomeni, da je večina njih še kako odvisna od milijonov, ki se stekajo iz naših žepov v njihove! Tega nam je dovolj, ker naj bi bila RTV SLO nepolitična, korektna do večine uporabnikov javnih storitev, naj bi ljudi obveščala in ne hujskala in sejala sovraštva pa tega še zdaleč ne počne! Informativni program je pod nivojem in je v službi skrajnih levičarjev, športnega programa praktično ni, filmski je pod vsako kritiko, zabavnega zasledimo le za vzorec, nekoliko boljši je otroški in mladinski program, ki pa je tudi prepreden z ideologijo, ki ni vsem po volji! Vse ostalo ni gledljivo, meritve gledalcev kažejo minimalno gledanosti!

Ponovno zahtevamo, da nas o aktivnostih v zvezi z delom, ki bo zadovoljijo zahtevo večine državljanov Slovenije po ukinitvi plačevanja, obvestite tudi uradno! Res ,da nismo uradno prijavljeno gibanje ali kakšna brezvezna nevladna organizacija, smo pa državljani, ki nas finančno bremeni institucija “javnega zavoda”! RTV SLO je postala sama sebi namen, ki prisilno prodaja nekaj, kar ne želimo kupovati! Zato imamo povsem legitimno zahtevo po ukinitvi prisiljenega plačevenja, kar smo primorani na podlagi zakona, ki nam ne služi!!

Pričakujemo vaš odgovor, pričakujemo delovanje v smeri zahtevka. Ne želimo kršiti nobenih zakonov, nočemo biti nasilni, imamo pa pravico uporabiti vsa pravna sredstva za dosego te zahteve! Naše aktivnosti bodo šle po tej pravni poti. Ko bo dovoljeno zbiranje bomo vsekakor “spontano” te zahteve prišli sporočiti tudi pred poslopje RTV SLO! Prosim, vzemite nas resno, upoštevajte nas, kot se za odgovorne spodobi!

Za vaše delovanje v korist državljank in državljanov Slovenije smo vam zelo hvaležni, prosim nadaljujte tudi v smeri naše zahteve!

 

Mogoče vam bo všeč