Nekategorizirano

Obisk madžarske veleposlanice Edit Szilágyiné Bátorfi

Pred dnevi je soboškega škofa msgr. dr. Petra Štumpfa obiskala madžarska veleposlanica v Republiki Sloveniji Edit Szilágyiné Bátorfi. Na srečanju je bil navzoč tudi škofov vikar za narodnosti msgr. Franc Režonja. Veleposlanica zelo dobro govori slovensko, zato je pogovor potekal v prijetnem vzdušju v slovenskem jeziku. Veleposlanica se je škofu zahvalila za vso delo, ki ga opravlja. Dotaknila sta se perečih vprašanj glede migrantov v Sloveniji in v Evropi ter ohranitvi krščanskih vrednot in družine.

Škof je madžarsko veleposlanico seznanil z vsebino nedavnega obiska slovenskih škofov Ad limina apostolorum v Rimu. Povedal je, da so pri Svetem sedežu zelo zadovoljni s poročilom o medsebojnem sodelovanju slovenskih in madžarskih duhovnikov ter tudi mnogih vernikov v pastorali, tako v Porabju na Madžarskem, kakor tudi v dvojezičnih župnijah v naši škofiji. Govorila sta o dobrem sodelovanju med soboško in sombotelsko škofijo ter o bližajoči se 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.  Pripravlja se srečanje škofov višegrajskih držav, ki bo letos septembra v Bratislavi na Slovaškem.  
Veleposlanica in škof ugotavljata, da so koraki narodnega sožitja nujni za ohranitev krščanskih vrednot po družinah in za stabilnost evropskega prostora.

Mogoče vam bo všeč