Nekategorizirano

Občina Kidričevo se intenzivno odpira tudi turizmu

Župan občine Kidričevo Anton Leskovar je že pred leti razmišljal o tem, kaj storiti, da bo občina, v kateri sta industrija in kmetijstvo kjučni gospodarski panogi,  prepoznavna tudi na turističnem zemljevidu Slovenije. Vizionarsko se je odločil, da bo prvi temej za razvoj turizma Pleterska gramoznica oziroma Zeleno jezero. Gre za več kot 40 hektarski kompleks na meji med občinama Kidričevo in Starše, kjer še vedno eksploatirajo gramoz. Po vzoru na gramozniško kopališče in športni park ob avtocesti proti avstrijskemu Gradcu, se je odločil, da turističnemu in rekreacijskemu delu nameni 10 hektarjev vodnih površin.

“Če bo vse po sreči, bodo prvi obiskovalci lahko uživali v Zelenem jezeru prve dni avgusta,” nam je pred dnevi dejal župan Kidričevega Anton Leskovar. “Končujejo se sanitarije in recepcija, urejeno je že šotorišče za kakih 70 šotorov, poskrbeli smo tudi za avtodome, zadnja dela se opravljajo na podiju zaprireditve in amfiteatru, ki bo sprejel 1400 gledalcev.”

Občina Kidričevo se je projekta lotila z zasebnimi investitorji in izvajalci v okviru javno zasebnega partnerstva. Koncesijo za ureditev Športno-rekreacijskega centra (ŠRC) Green Lake je občina lansko leto podelila konzorciju podjetij, ki ga sestavljajo Cestno podjetje Ptuj, Betonarna Kuhar in reško podjetje CWS Cable Wake Systems. Gre za 25-letno pogodbo z investitorjem z možnostjo podaljšanja, investicija koncesionarja je ocenjena na 1,7 milijona evrov.  V drugi fazi bodo uredili še kopališče, saj je voda, po opravljenih analizah sodeč, zelo čista in primerna za kopanje, segreje se vse do 27 stopinj Celzija, za kar so morali pri Arsu pridobiti status kopalnih vod. Poleg kopališča bo v kampu bar, v prihodnjih letih pa bodo postavili še drugo vlečnico za deskarje.

Prve goste Zeleno jezero pričakuje prve dni avgusta.

Mogoče vam bo všeč