Nekategorizirano

Ob obletnici tragedije v Hirošimi Papež Frančišek: “Posedovanje jedrskega orožja je nemoralno!”

Poglavar Rimokatoliške cerkve papež Frančišek je ob spominu na prvo jedrsko katastrofo v Hirošimi  pozval k miru in ponovil, da je celo posest jedrskega orožja nemoralna, kaj šele njegova uporaba.

Ob obeleževanju 75. obletnice napada atomske bombe na Hirošimo v drugi svetovni vojni je organizatorjem komemoracije poslal sporočilo, v katerem opominja, da je že lani molil na mestu spomenika v tem mestu in se srečal s tistimi, ki so preživeli bombni napad.

“Nikoli ni bilo bolj jasno, da bi morali zaradi miru vsi ljudje spustiti orožje, zlasti jedrsko orožje, ki je najmočnejše in uničujoče in ki lahko postavi nazaj ali uniči cela mesta in države,” je dejal papež Frančišek.

Papež Frančišek je ponovil, kar je povedal že 24. novembra v Hirošimi, in da je uporaba atomske energije za vojsko nemoralna, tako kot je posedovanje jedrskega orožja nemoralno.

Vatikan je ena prvih držav, ki je podpisala in ratificirala sporazum Združenih narodov o prepovedi uporabe jedrskega orožja, papež Frančišek pa je že leta 2017 dejal, da bi bilo treba obsoditi posedovanje takšnega smrtonosnega orožja.

Mogoče vam bo všeč