Nekategorizirano

COVID 19: V Belgiji prižgali oranžni alarm, v Bruslju velika verjetnost obveznega nošenja zaščitnih mask

Regionalne oblasti v Bruslju bodo od prebivalstva zahtevale, da nosi maske na javnih krajih in na zasebnih lokacijah, dostopnih javnosti, če se bo nenadno povečalo število ljudi, okuženih s koronavirusom, so sporočili iz regionalne uprave.

Predsednik regionalne vlade v Bruslju Rudy Verworth je izjavil, da bo nošenje mask obvezno, če bo dnevno število na novo okuženih 50 na 100.000 prebivalcev in če bodo takšne razmere trajale sedem dni. Prejšnji teden je bilo povprečno dnevno število na novo odkritih okuženih 38,4  na 100.000 prebivalcev.

Belgija je 27. julija po tednih naraščajočih številk uvedla stroge omejitve za socialne stike.

Združeno kraljestvo je sporočilo, da bo uvedlo obvezno karanteno za belgijske državljane, Nemčija in Nizozemska pa sta državljanom odsvetovali potovanje v belgijsko mesto Antwerpen, kjer je bila 29. julija zaradi virusa corone uvedena prva policijska ura po drugi svetovni vojni.

Evropski center za preprečevanje in obvladovanje okužb je celotno Belgijo označil za “oranžno kodo” za virus corone, kar pomeni, da je število primerov okužbe že dva tedna 20 na 100.000 prebivalcev. Do zdaj je v Belgiji zaradi virusa umrlo 9.859 ljudi.

Mogoče vam bo všeč