Nekategorizirano

Ob 30 letnici 21. Tabor SLS

Na 21. Taboru SLS, ki je potekalo v sproščenem in prazničnem vzdušju, se je zbralo več tisoč članov, simpatizerjev in podpornikov Slovenske ljudske stranke (SLS). Zbrani so bili enotnega mnenja, da bo SLS na letošnjih volitvah 3. junija pozitivno presenetila in se vrnila v parlament, kamor po mnenju, zlasti mnogih ustanoviteljev stranke, brez dvoma tudi sodi. 30. obletnico SKZ oz. njene naslednice SLS kot prve demokratične stranke v Sloveniji po 2. svetovni vojni sta pozdravila tudi visoka gosta iz Evropske ljudske stranke, evropski poslanec Lambert van Nistelrooij iz Nizozemske in evropska poslanka Marijana Petir iz sosednje Hrvaške. Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek je navdušil dobro razpoloženo množico s svojim nagovorom, v katerem je predstavil ambiciozen in trden pogled na prihodnost ter ključne razvojne politične zaveze SLS do vseh Slovenk in Slovencev.

»Naša država je tri leta mlajša od Slovenske ljudske stranke. Notranje očiščenje in prenova sta bili za nas življenjskega pomena. Prepričan sem, da sta očiščenje in prenova ključnega pomena tudi za našo državo Slovenijo. Uspeh SLS na teh volitvah je v prvi vrsti v korist državljanov in Slovenije, saj z nami Slovenija dobi odločnega zagovornika, ko gre za slovensko identiteto, enakomeren razvoj Slovenije, za razvoj podeželja, za boljše pogoje slovenskega kmeta, obrtnika in podjetnika, predvsem pa je SLS ključna, ko gre za trdne vrednote, ki so globoko zasidrane v našem narodu in celotni Evropi,« je izpostavil mag. Marko Zidanšek.

Evropski poslanec iz SLS Franc Bogovič, ki tokrat predstavlja SLS tudi na listi kandidatk in kandidatov SLS za državnozborske volitve, je zbrane pozdravil v imenu staroste SLS in prvega predsednika stranke Ivana Omana, ki mu je v osebnem pogovoru pred dnevi posredoval voščilo stranki za 30 let z željo, da bi zaradi svojega zgodovinskega pomena 12. maj morali razglasiti za slovenski državni praznik. Tudi sicer je Bogovič množico navdušencev seznanil s prioritetami volilnega programa in številnimi pozitivnimi dosežki na področju decentralizacije, razvoja podeželja, kmetijstva … Njegov velik uspeh projekt »pametne vasi«, ki se trenutno uspešno predstavlja širši strokovni in politični javnosti po vsej Sloveniji, pa sta pohvalila tudi njegova evropska poslanska kolega iz Nizozemske in Hrvaške.

Lambert van Nistelrooij iz Nizozemske je izrazil močno podporo SLS in ekipi kandidatov ter z navdušenjem izmenjal svojo skupno knjigo »Naslednji koraki«, ki sta jo napisala z Bogovičem, za nogometno žogo predsednika SLS Marka Zidanška. Marijana Petir iz sosednje Hrvaške pa je v svoji podpori SLS poudarila uspešnost sodelovanja obeh držav na evropskem parketu ter mnogih skupnih programskih izhodiščih, zlasti ko gre za razvoj kmetijstva, podeželja in čebelarstva.

Predsednik Slovenske kmečke zveze SLS Rok Sedminek je v svojem pozdravu spomnil na moč povezovanja in enotnosti, ki je vela pred 30 leti v ljubljanski Unionski dvorani in Sloveniji zagotovila hiter proces demokratizacije ter navsezadnje lastno državo. Poudaril je, da je znova napočil čas za Slovensko ljudsko stranko, ki ima močne korenine, trdne krščanske vrednote in jasno vizijo razvoja, bolj kot to pa zna zagovarjati zdravo kmečko pamet in ljudi.

»Tabor SLS je pokazal, da ima najstarejša slovenska stranka izjemno podporo, verjamem, da se bo z njo slišal v parlamentu močan glas podeželja. Povezava Zveze za Primorsko (ZZP) in SLS dokazuje, da se znamo Slovenci povezovati in graditi mostove, kar je nujno za bodočnost Slovenije in ljudi,« pa je komentirala veselo dogajanje mag. Darinka Kozinc, kandidatka in glavna tajnica ZZP.

Kandidatke in kandidati SLS, osem enajsteric SLS-ove volilne ekipe, in ustanovni člani so skupaj s predsednikom stranke in domačim lokalnim odborom razrezali rojstnodnevno torto ter jo razdelili med svoje najmlajše sladkosnedce. Praznovanje se je zavleklo do večera ob glasbi Ansambla Gadi, 

Mogoče vam bo všeč