Nekategorizirano

NPU: Župan Jankovič kot protiuslugo za službo in stanovanje zahteval seks in ga dobil

Odbor za pravosodje ameriškega senata je po še eni mučni seji dveh povsem ločenih ideoloških taborov odobril imenovanje Bretta Kavanaugha za vrhovnega sodnika. Dogajanja v senatnem odboru so neverjetno okupirale slovenske dominantne medije. Trumpov kandidat za vrhovnega sodnika Brett​ Kavanaugh se je namreč znašel v primežu obtožb o domnevnem spolnem nasilju, ki naj bi ga zagrešil kot mladostnik pred več kot 30 leti. Zapisi v slovenskih MSM medijih so kar tekmovali, kateri bo postregel z bolj pikantnimi podrobnostmi. Kavanaugh je kljub orkestriranim napadom vseeno postal vrhovni sodnik.

V Sloveniji se ženekaj časa soočamo s spolnim nasiljem, ki naj bi ga zagrešil Zoran Jankovič, župan slovenske prestolnice. In to ne kot mladostnik, temveč kot župan, ki je izrabil stisko ženske ter ji njene spolne usluge zagotovil službo in stanovanje. Tako je zapisano v kazenski ovadbi, ki jo je zoper Zorana Jankoviča spisal NPU -Nacionalni preiskovalni urad. 

Kot gre sklepati iz ovadbe, je F. po ugotovitvah policije v začetku julija 2014 stopila v stik z županom Zoranom Jankovićem, da bi ji slednji pomagal pri ureditvi zaposlitve za nedoločen čas.

Osmega julija je tako sodeč po policijskih prisluhih F. županu na mobilni telefon poslala sporočilo: »Pozdravljen gospod zupan! Spet nujno potrebujem vaso pomoc…prosim kdaj se lahko oglasim pri vas? Lp.« Zoran Janković jo je po prisluhih policije sodeč še isto minuto poklical nazaj.

F. je policistom povedala, da sta se z Jankovićem dogovorila, da se še istega dne ob devetih zvečer dobita v Jankovićevi pisarni. F. bi mu »predstavila svoj problem, in sicer da je v ločitvenem postopku, da je ostala brez stanovanja,« je zapisano v ovadbi. Nato je ob 21.05 F. poslala še SMS-sporočilo: »sem tukaj pri vratarju! Lp.«

Kot je zapisano v ovadbi, je F. nato Jankoviću v njegovi pisarni opisala »svoj položaj in stisko, v kateri se je takrat nahajala, in sicer, da potrebuje službo za nedoločen čas, da bo lahko pridobila kredit za nakup stanovanja«. Zoran Janković je nato »v nadaljevanju njunega srečanja zahteval od F. obljubo spolnega odnosa, ker bo poskrbel, da se bo zaposlila v JZ Lekarna Ljubljana za nedoločen čas, obljubil ji je tudi, da ji bo pomagal pri ureditvi stanovanja«.

Farmacevtka policiji: Janković zahteval in dobil spolni odnos
F. je v pogovoru s policijo potrdila, da je Janković v nadaljevanju srečanja zahtevani spolni odnos tudi dobil, je zapisano v kazenski ovadbi.

Po tem obisku se je po ovadbi sodeč F. po telefonu z Jankovićem velikokrat pogovarjala o delovnem mestu v Lekarni Ljubljana in o stanovanjskem problemu. »Med pogovori ji je Janković večkrat povedal, da se želi z njo še sestati, da je za njegove usluge potem ona na vrsti, da jih vrne na način, kot si jih on želi, torej s seksom,« je zapisano v ovadbi. F. je policiji potrdila, da se je Janković »zglasil tudi pri njej doma, kjer sta imela spolne odnose«. Sodeč po ovadbi je župan F. obiskal 28. julija 2014 v poznih nočnih urah.

Kot gre sklepati iz policijske ovadbe, je F. od župana Jankovića najprej potrebovala njegovo soglasje za njeno zaposlitev v Lekarni Ljubljana. Po zakonu o uravnoteženju javnih financ (ZUJF) je morala namreč vsako zaposlitev za nedoločen čas odobriti tudi občina. Janković pa je moral nato prepričati še direktorja lekarne Marjana Sedeja, da je F. dejansko zaposlil.

b.c.

Vir:https://podcrto.si/policijska-ovadba-kako-naj-bi-zupan-jankovic-uredil-zaposlitev-za-seks

  

Mogoče vam bo všeč