Nekategorizirano

NPU opravlja hišne preiskave na 26 naslovih zaradi suma korupcijskih kaznivih dejanj v bančništvu

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so danes zjutraj skupaj s kriminalisti več policijskih uprav začeli z izvajanjem operativnih aktivnosti na območju policijskih uprav Maribor, Kranj in Ljubljana.

Hišne preiskave opravljajo na podlagi sodnih odredb v zasebnih in poslovnih prostorih na 26 naslovih, na dveh pa bodo zasegli elektronske naprave.

Pri preiskavah iščejo dokaze o storitvi več kaznivih dejanj nedovoljenega dajanja daril in nedovoljenega sprejemanja daril.

Predkazenski postopek poteka zoper 13 osumljencev, pridržanih pa je 12 osumljencev.

Pri današnjih aktivnostih sodeluje 53 preiskovalcev NPU in 57 kriminalistov iz policijskih uprav Maribor Ljubljana, Celje, Murska Sobota, Kranj, Koper in Novo mesto.

Po poročanju spletnega Večera naj bi preiskovalci NPU obiskali tudi sedež mariborske Snage. Od tam so sporočili, da  “preiskovalci iz Nacionalnega preiskovalnega urada preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja, ki ni povezano z opravljanjem naše primarne dejavnosti. Zaradi interesa preiskave s podrobnejšimi informacijami nismo seznanjeni, potrdimo pa lahko da v preiskavo ni vpleteno vodstvo podjetja. Z organi pregona sodelujemo od njihovega prihoda na sedež podjetja,” so še sporočili iz Snage.

Predkazenski postopek usmerja Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije.

Mogoče vam bo všeč