Nekategorizirano

Novo možno zdravilo za Covid-19 ima doma vsak izmed nas !

Aspirin, široko uporabljeno zdravilo, ki se uporablja tudi za preprečevanje tromboze, bodo v enem največjih preskušanj v Veliki Britaniji preizkusili kot možno zdravilo proti Covid-19. Bolniki, okuženi z novim koronavirusom, imajo večje tveganje za nastanek krvnih strdkov zaradi hiperreaktivnih trombocitov, trombocitov, pomembnih za zaustavitev krvavitev – piše Jutarnji list.

Aspirin je antitrombotično sredstvo, ki lahko zmanjša tveganje za nastanek krvnih strdkov, je bilo objavljeno v petek na www.recoverytrial.net.

“V podporo tezi obstajajo jasni razlogi, da bi bil aspirin lahko koristen, poleg tega pa je varen, poceni in splošno dostopen” – pravi Peter Horby (Horby), eden od udeležencev raziskave. Vsaj 2000 naključno izbranih bolnikov mora prejeti 150 mg aspirina na dan po običajnem režimu.

Podatke o ozdravitvi teh bolnikov bomo primerjali s podatki vsaj 2000 drugih bolnikov, ki bodo prejemali drugo standardno terapijo za Covid-19.

Med drugimi testiranimi terapijami sta običajni antibiotik azitromicin in koktajl protiteles Regeneron, ki se uporablja za zdravljenje simptomov Covid-19.

 

Mogoče vam bo všeč