Nekategorizirano

Nove podrobnosti o okuženem učencu v Mariboru

Kot smo že poročali, je bil pozitivno okužen učenec tretjega razreda mariborske osnovne šole Ludvika Pliberška. Neuradno, naj bi bil otrok testiran, čeprav ni kazal znakov okužbe, saj naj bi bila okužen otrokov starš, zato je potem bil testiran tudi otrok, ki obiskuje enega od tretjih razredov na šoli. “Starše smo navsezgodaj obvestili. Nekateri tretješolci niso prišli v šolo, tiste bolj zgodnje smo zadržali zunaj pred šolo in so naknadno prišli ponje,” je povedala ravnateljica osnovne šole.

Okužen otrok ni kazal znakov okužbe

18 učencev 3. razreda in njihova učiteljica od danes dalje ni več v šolskih klopeh. Ostali učenci so v šoli in jutri se v šolske klopi vračajo tudi učenci 6., 7. in 8. razreda. “Učenci so v dodeljeni učilnici, se ne premikajo, se ne mešajo, nimajo športa in se pouk izvaja čimveč zunaj,” je še povedala. NIJZ bo pripravil obvestila in navodila za starše, katerih otroci bodo doma v karanteni.

Kje so je otrok in njegova družina okužili, se zaenkrat ne ve in čistih zaključkov ni. Poizvedovanje je v teku. Verjetno je virus še vedno prisoten še pri nas. A pomembno je, da se ukrep  hitro ne glede na to kako je prišlo do okužbe.

 

Mogoče vam bo všeč