foto: zaslonski izrez iz twitterja
Dogodki in prireditveSlovenijaTwitter novice

Kongres Levice v Celju: Poraženec zadnjih volitev Mesec se je omejil na zadnji mandat.

Skoraj v popolni konspiraciji(razen za svoje članstvo) je potekal kongres stranke Levice v Celju.  Mnogo tega se  «jasni« odkar imamo novo župansko ime. Polno levih in posebej  ministri Levice si jemljejo Celje kot mesto za vzor pri izvajanju njihovih »agend«. Sam župan je v svojem nagovoru omenil arhitekturni aspekt Celjskega doma in kot proti odgovor česa je nastal Narodni dom, pa pozablja da je ravno Deutcshe haus tudi  prvi sedež DKV(ali Deutsche kulturvereina).  Meni se malo čudno da nikjer ni zaznati njihovo prisotnost razen na parkirišču pri železnici z bistveno bolj raznovrstnejšo  paleto avtomobilskih tablic.   Pa po fotografijah na njihovem FB profilu so to vzeli kot športni dan in so si za obutev izbrali teniške copate.

 

Luka Mesec in njegova februarska učna ura (foto: ICH)

Sam Mesec je pred kongresom povedal, da zadnjič kandidira za koordinatorja, mandat je dvoleten in da na kongresu ne pričakuje težav. To je nekoliko nenavadno, ker je Levica eden največjih poražencev lanskih parlamentarnih volitev. Krepko so poslabšali rezultat v primerjavi z volitvami leta 2018 in tudi 2014. Praviloma za polome voditelji niso nagrajeni. Ali kot imajo nekje južneje od nas navada iz vsakega poraza delati zmago, sedaj se to prenaša tudi na Levico.

V iskanju sebe in »lastnih« korenin se  bodo  spravili k premisleku in  umestiti sebe malo med oblastnike in malo med aktiviste. Sedaj so po besedah drugega, bolj »opozitnega« dela ki ga vodi Miha Kordiš, da so levo aktivistično krilo tudi že ustanovili z namenom popeljati stranko nazaj na teren. Prepričan je namreč, da je stranko z vstopom v koalicijo odneslo na sredino, zdaj pa mora poiskati pot do ravnotežja med vladnim delovanjem in aktivistično tradicijo, saj se bo v nasprotnem primeru v vladi izgubila. Pa tudi barvni odtenek in ozadje ne bo več  tako temnordeč..

Kaj pa to pomeni, hosta ali ulice?

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč